LogIQsan

Szabadtéri Matematika Verseny a Főtéren

kalandrafel | eotvosoh © 2022
LogIQsan | eotvosoh © 2022

„Kalandra fel!” – szólt a felhívás iskolánk plakátján, amellyel egy szabadtéri matematika és logika feladatokkal megtűzdelt csapatversenyre invitáltuk a város iskolásait.

És bizony volt kaland és izgalom bőven, mikor a megnyitó gondolatok közben hirtelen egy fekete autó állt meg csikorogva a tér szélén, amelyből ugyan nem a 40 rabló, de 2 robosztus, álruhás gengszter ugrott ki, és felkapta Korcsok Mariannát, az igazgató nőnket, majd betuszkolva az autóba elrobogtak vele. Mindenki tehetetlenül állt, volt, aki a telefonjához kapott, hogy hívja a rendőrséget, mikor megszólalt egy telefon, amin keresztül a rablók elmondták a feltételeiket. Egy híres festmény, a „Szárnyas Géniusz” képdarabkáit kellett összegyűjteni és átadni váltságdíjul. Erre 90 percet kaptunk. Sebtében megindult a keresés, amely közben rájöhettek a résztvevők, hogy bizony matekfeladatok megoldásával jutnak közelebb a darabokhoz. Szerencsére, a 7 ügyesen teljesítő csapat tagjai összegyűjtöttek annyi információt, aminek a segítségével összeilleszthették a kép darabjait, és még idő előtt érkeztek a szintén matekfeladat megoldásával kibogozott helyszínre. Itt várták őket a gengszterek, akik sértetlenül visszaadták szeretett igazgatónkat. Nagy volt az öröm, így már együtt mentünk vissza a térre, ahol Marianna néni hálásan megköszönte, hogy oly sokat tettek érte a gyerekek. Jutalmul mindenki kapott tőle egy-egy fagyiutalványt ajándékba.

Mindeközben a téren a békéscsabai Vár-Játék Bolt és iskolánk saját logikai játékaival ismerkedhettek az éppen arra sétálók.

A feledhetetlen, élménygazdag délutánt a napsütés varázsolta még szebbé.

Köszönjük a résztvevőknek, a szervezőknek és a segítőknek is a fergeteges programot!

Az iskola szervező csapata

 

 

Fényképek: >>>