Bibliatörténeti vetélkedő Gyomaendrődön

Bibliatörténeti vetélkedő Gyomaendrődön
(Bibliatörténeti vetélkedő Gyomaendrődön 2016. november 25. )

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 2016. november 25-én, pénteken bibliatörténeti vetélkedőre hívta meg Katolikus iskolánkat. A megmérettetésre alsó tagozatból, évfolyamonként két tanuló jelentkezésével összeállított csapat nevezését várták a szervezők. A verseny előkészületeként minden résztvevőnek „Novemberi szentek” címmel illusztrációt kellet készítenie. Hittanosaink bármely technikával alkothattak, Szent Erzsébet, Szent Márton, Szent Imre vagy Szent András életéből választott jeleneteket örökíthettek meg pályamunkáikon.
A vetélkedő napján hét lelkes alsó tagozatos hittanos ült buszra, hogy eleget tegyen a kedves meghívásnak, és vidám hangulatban tölthessen el egy kellemes, szép délutánt tudásban és élményekben gazdagodva. A verseny szervezői nagy szeretettel vártak bennünket, a köszöntés részeként színvonalas, szép műsorral készültek, majd a verseny részleteinek ismertetése után a csoportok elindultak, hogy állomásról állomásra haladva minél több pontot gyűjtögessenek menetleveleikre. Az előkészített négy helyszínen állomásvezetők segítségével memóriakártyáztak, ügyességi feladatokon, kvízjátékon és sportvetélkedőn vettek részt a csapatok. A hittanosok fáradhatatlannak bizonyultak, a verseny vége felé haladva az izgalom tovább fokozta a vidám, jó hangulatot.
Az eredményhirdetésen először a beküldött, szenteket megjelenítő alkotások díjazására került sor. Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a zsűri iskolánk csapatából is választott, és 2. helyezéssel jutalmazta Baranyai Bence 2.b osztályos tanulót, aki Szent Márton életéről készített gondos, szép pályamunkát. A bibliatörténeti vetélkedőn iskolánk hittanosai szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, tudásukat és ügyességüket bizonyítva 2. helyezést értek el. A nap méltó lezárásaként közös csoportkép készítésével, és abban a reményben búcsúztunk, hogy jövőre ismét találkozhatunk.
Csapatunk tagjai: Pleskonics Máté (1.a); Varga Petra Réka (1.b); Mentényi Gabriella (2.a); Baranyai Bence (2.b) Hévvízi Csenge Regina (3.a); Király Alexandra (4.b); Hevesi Bence Pál (4.b).
Hálás szívvel és büszkén mondok köszönetet a gyerekeknek fáradhatatlan, kitartó munkájukért, kedves szüleiknek és osztályfőnökeiknek pedig a segítségért és támogatásért!

„Bízom is abban, hogy aki megkezdte bennetek a jó művet, teljessé teszi azt Krisztus Jézus napjáig.”
/Fil 1,6/

Nagyné Arany Brigittahitoktató

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .