fbpx
szent imre

Szent Imre Alkotó-és Rajzpályázat 2023.

2023. 11. 13-án (hétfőn) szegedi ÉlménynaponSzent Imre Alkotó-és Rajzpályázat,szegedi Élménynap,Varga Petra,Varga Petra Réka,Erdei Dávid Valentin,Szentekről készített alkotás,Szent Györgyi Albert Agora,Dóm,Levente atya,Nagyné Arany Brigitta vehetett részt Katolikus Iskolánk két nyolcadik osztályos tanulója. Varga Petra Réka (8.b) és Erdei Dávid Valentin (8.a) Szentekről készített alkotásával érdemelte ki a díjátadóval egybekötött jutalomprogramot.
Elsőként a Szent Györgyi Albert Agorában kezdtünk egy planetáriumi élményórán, majd ezt követően rendhagyó és nagyon szemléletes program következett, amely bővelkedett izgalmas kísérletekben, sok olyan érdekességet tárva a gyerekek elé, amelyek fizika és kémia ismereteiket gyarapították egy jó hangulatú, vidám és rendkívül látványos előadáson.
Élménynapunk a Dómban folytatódott. A tanulók csapatokra bontva azt a feladatot kapták, hogy rendelkezésre álló idő alatt fejtsék meg a kiadott feladatlapon feltüntetett kérdéseket. Az izgalmas kvíz mindenkit megmozgatott, hiszen a szükséges információkat a Dómban található szobrok, festmények, régi-és újabb alkotások őrizték. A vetélkedés mellett alkalmunk nyílt megcsodálni a kiállított pályamunkákat, sőt még egy plusz állomást is, ahol a Szentírásban szereplő növények megismerése várt ránk.
A díjátadón Levente atya köszöntötte a gyermekeket, megköszönte lelkesedésüket és a szemet gyönyörködtetően szép alkotásokat, majd szívünkre helyezte azt a jótanácsot, hogy mi is legyünk figyelmesek, mint a pályázatban szereplő szentek, akik nem csak a szemükkel, hanem a szívükkel is láttak, és példaként állnak előttünk.
A díjátadó keretében Varga Petra Réka (8.b) és Erdei Dávid Valentin (8.a) megosztott egyházmegyei III. helyezést értek el.
Szeretettel gratulálunk nekik, kívánjuk, hogy tehetségük, lelkesedésük és kitartásuk még számos szép eredményhez segítse őket!

Nagyné Arany Brigitta hitoktató

Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda
Görgess a tetejére