fbpx
Szakköri kirándulás a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe

Szakköri kirándulás a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe

Október 12-én, egy ragyogó napsütéses délután, 38 természetjáró szakkörös tanuló a két szakkörvezető tanár (Hocz Kornélia, Tóth Sándor) és még 2 pedagógus kíséretében ellátogatott a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe

Október 12-én, egy ragyogó napsütéses délután, 38 természetjáró szakkörös tanuló a két szakkörvezető tanár (Hocz Kornélia, Tóth Sándor) és még 2 pedagógus kíséretében ellátogatott a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe. Az alsós és a felsős szakkörös is kíváncsian várta a látnivalókat, mert legtöbben eddig csak hírből hallottak a Füvészkertről.
Autóbusszal utaztunk a helyszínig. A belépés után első dolgunk volt a kert térképének tanulmányozása. Ezután kiválasztottuk a Füvészkert azon területeit, melyeket mindenképp szerettünk volna látni. Sétánk során először a trópusi, szubtrópusi, mediterrán és sivatagi növényeknek otthont adó üvegházakat jártuk körbe. A gyerekek itt rácsodálkozhattak a növényvilág sokszínűségére. Az üvegházak után utunk a japánkerten keresztül a lótusz-tóhoz vezetett. Sajnos ebben az évszakban már csak az elvirágzott indiai lótuszokkal találkozhattunk a tónál. A tó körbejárása során megcsodálhattuk a mocsárciprus különleges légzőgyőkereit is.
Szerencsénkre ezen a kiránduláson is folytathattuk a geoláda keresést. A csillagvizsgáló közelében sikeresen meg is találtuk az elrejtett ládikát.
Az idő szűkössége miatt már csak egy kis játszótéri pihenésre volt lehetőség. Majd zárás után haza indultunk. Az autóbuszon tapasztalt jó hangulat bizonyította, hogy a gyerekek élvezték a kirándulást és szeretnének a jövőben is hasonló programokon részt venni.

Fényképek >>>

Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda
Görgess a tetejére