fbpx
petneházi márk 009

Petneházi Márk

„A sportban rejlő lehetőségek” című interaktív előadás számára adott otthont a mai napon intézményünk Emlékterme.

„A sportban rejlő lehetőségek” című interaktív előadás számára adott otthont a mai napon intézményünk Emlékterme. Iskolánk egykori tanulója, a jelenleg is aktív, profi labdarúgó Petneházi Márk tartott élményekkel teli, egyben igen tanulságos és iránymutató beszámolót a sport iránt leginkább érdeklődő felső tagozatos diákjaink számára. Szóba került többek között a 2003-as országos teremlabdarúgó diákolimpiai győzelem, az esetenként napi 2 edzés a testnevelés órákon felül a remélt siker elérése érdekében, a külföldre szerződés, az NBI, bármely választott hivatás szeretetének és a kisebb-nagyobb célok kitűzésének fontossága, a sikerorientáltság, a tudatosság, és természetesen a sport rendkívüli közösség- és személyiségformáló hatásai. Mindeközben előadónk góljaiból és gólpasszaiból összeállított válogatást, valamint egykori újságcikkeket, fotókat és mezeket nézhettek meg a gyerekek. Elég hamar megérkeztek az elmaradhatatlan „Ki a kedvenc…? Mi volt a kedvenc…?” kérdések, sőt még néhány autogram is gazdára talált a végén.
Az előadás fő céljai, a sportolói hivatás népszerűsítése, illetve, hogy bármi elérhető, ha kellően akarod és teszel is érte bárhol is élsz az országban, remélhetőleg minél többekhez eljutott.
Köszönjük Márknak, hogy időt szánt egykori iskolája kérésének és örülünk, hogy szintén fontosnak tartja a fiatalok helyes értékrendjének kialakítását!
További sikeres és sérülésmentes pályafutást kívánunk neki!

 

Gönci Tibor

Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda
Görgess a tetejére