fbpx
Kísérletező, kvíz-délután a természetjárókkal 2018. február 1

Kísérletező, kvíz-délután a természetjárókkal

Az alsós és felsős természetjáró szakköri csoport tagjai 2018. február 1-jén egy rendhagyó félévzáró délutánon vehettek részt

Az alsós és felsős természetjáró szakköri csoport tagjai 2018. február 1-jén egy rendhagyó félévzáró délutánon vehettek részt. A délután célja volt, hogy a tanulók egy kvíz játék keretében elevenítsék fel a kirándulásokon tapasztalt élményeiket és rendszerezzék a tanultakat. A pedagógusok számára az első néhány percben egyértelművé vált, hogy a jó hangulat meghatározó eleme lesz a foglalkozásnak.
A délután első 15 percében közös beszélgetés közben mindenki elmondhatta a véleményét a szakkörről, a kirándulásokról, a terveiről. Ezután kezdetését vette a kvíz – játék. A tanulók 5 minden szempontból heterogén csoportban dolgoztak. A csapatokban helyet kaptak a 3. osztályos tanulók és előfordultak 8. osztályosok is. A 15 +1 kérdésből álló kvízben szem előtt tartva az alsó tagozatos tanulók tudásanyagát előfordultak Magyarországra illetve a világ földrajzára vonatkozó kérdések is. Ezt az akadályt a tanulók meglehetősen zökkenőmentesen vették. A kvíz következő szakaszában egy 5 kérésből álló kartográfiai feladat következett, melyben a tanulóknak atlaszok segítségével kellett megkeresniük bizonyos földrajzi pontokat. Az atlasz négyzethálójában való mozgás már több csapatnál fejtörést okozott, azonban szerencsére a felsős tanulóknak már volt némi gyakorlata a témában. Ennek köszönhetően kevés hibával ez a feladat is eredményesen került megoldásra.
A szakkör zárásaként a pedagógusok egy egyszerű ámde annál látványosabb kísérlettek köszönték meg a tanulók foglalkozásokon való aktív részvételét.

Fényképek >>>

Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda
Görgess a tetejére