fbpx
Fekvenyomás Diákolimpia kelet-magyarországi országos elődöntő

Fekvenyomás Diákolimpia

Március 11-én Gyulán tartották meg a Magyar Erőemelő Szövetség rendezésében a Fekvenyomás Diákolimpia kelet-magyarországi országos elődöntőjét, melyen iskolánk tanulói első alkalommal vettek részt. Öt megye (Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád) iskoláinak tanulói mérték össze erejüket ezen az igen hosszúra sikerült napon. A verseny az évek során egyre népszerűbbé vált, a rendezők elmondása szerint idén rekordszámú jelentkező volt a megmérettetésre. Iskolánk tanulói január óta célzottan készülnek heti egy, kettő vagy akár öt edzéssel iskolán kívüli lehetőségek kihasználásával is. A fiúk és a lányok is 9-9 súlycsoportban versenyezhettek, ráadásul az igen szigorú versenybírók a végrehajtás közbeni legkisebb technikai hiányosságot is érvénytelenítéssel díjaztak.
Rendkívül jó hangulatú és izgalmas versenyen vagyunk túl, ahol mindenkinek megvolt a saját egyedi célja, így a súlyok mellett önmagukkal is meg kellett birkózniuk. Mindkét nemben 8-8 súlycsoportban indultunk el egyéniben, illetve csapatban 11-11 tanulóval, és csodálatos eredményeket értünk el. A helyezések mellett megemlíteném, hogy a lányok átlagban a saját testsúlyuk 50-80, a fiúk pedig 80-120%-át voltak képesek teljesíteni. Méltán lehetünk büszkék tanulóink ezen a napon mutatott erkölcsi és sportági küzdelmeiért!

Csapatverseny:
IV. korcsoport leány: 1. hely
IV. korcsoport fiú: 1. hely

 

Egyéni díjazottak (Lányok):

Lupsa Bianka Noémi 1.hely
Nagy Fruzsina 1.hely
Musztafa Lara Krisztina 1.hely
Dani Lilla Petra 2.hely
Birkás Veronika 3.hely
Albert Noémi 3.hely
Paulik Flóra 3.hely

A csapat további tagjai, akik dobogós helyezést ugyan nem értek el, de kiválóan teljesítettek: Mentényi Gabriella Regina, Laki Angelika, Salamon Tímea, Király Nóra Gabriella

 

Fiúk:

Bokros Dominik 1.hely
Tóth Vajk Nimród 2.hely
Ambrus Máté 2.hely
Aracsi Milán 2.hely
Boldizsár Krisztián János 3.hely
Ambrus Bence 3.hely
Rácz Ábel 3.hely
Czikora Márk Richárd 3.hely

A csapat további tagjai, akik szintén nagyon szépen helytálltak: Szabó Máté, Bors Zalán Csaba, Keresztes Kornél

 

Az országos döntőt idén május 5-6-án rendezik meg Békéscsabán, ahová a három országos elődöntő súlycsoportonkénti legjobb 8 eredményét elérő tanulót fogják meghívni. A fenti eredmények tehát nem jelentenek automatikus országos döntős részvételt, ugyanakkor az előjelek alapján joggal bizakodhatunk nagyszámú Eötvösös versenyző jelenlétében. A közeli helyszín miatt szeretnénk minél több szurkolót, pedagógust, szülőt, diákot meghívni!

 

A felkészülés folytatódik tovább.
Hajrá Eötvös!

Fényképek: >>>

 

 

Fekvenyomás Diákolimpia kelet-magyarországi országos elődöntő

 

Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda
Görgess a tetejére