XX. Fehértó Napja – Kerékpártúra a természetjárókkal

XX-feher-tó-napja
XX. Fehértó napja

Huszadik alkalommal került megrendezésre idén a Körös- Maros Nemzeti Park szervezésében Kardoskúton, a Fehértó napja elnevezésű rendezvénysorozat, melyen természetjáró és néptáncos gyermekeink is részt vehettek. A természetjárók idén először, kerékpárral látogattak a természetvédelmi nyílt napra. A nap folyamán a programok között megtekinthették a ragadozómadár-védelmi és solymászbemutatót, íjász- és csikósbemutatót, s megismerhették a régi pásztorélet kellékeit is, valamint kipróbálhatták magukat a már-már feledésbe merült népi játékokban, mint például a gólyalábazás vagy népi kosárhintázás.

A pusztaközpontban tett látogatásuk után a tanulók, pedagógusok kíséretével ismét kerékpárra szálltak, és a nemzeti park szakvezetőinek segítségével közvetlen közelről ismerhették meg a Kardoskúti Fehértó növény- és állatvilágát, most ugyanis a védett területre is be lehetett menni. Az ottani kilátóból csodálatos tájképben gyönyörködhettek, és távcsövek, spektívek segítségével megfigyelhették a madarakat. A Kardoskút - Sóstói Állattartó telep melletti kilátóhoz is ellátogattak, ahol közelebbről is megismerhették a régi magyar háziállatfajtáinkat (magyar szürkemarha, bivaly, cigája és rackajuh).

A közel 30 km-es kerékpártúra után a gyerekek kellemes fáradsággal tértek vissza az iskolához.
Köszönet a kísérő pedagógusoknak a kitartásért!
Érdiné Molnár Márta, Lukácsné Lengyel Katalin, Schmidt Jenőné, Hocz Kornélia, Győri Szabolcs, Gönci Tibor.

Fényképek:>>>

 

Tóth Sándortanító, szakkör vezető

 

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .