X. Csillagászati akadályverseny

X. Csillagászati akadályverseny 2018.

„Három dolog maradt ránk a paradicsomból, a csillagok, a virágok és a gyerekek.”

(Dante Alighieri)

2018-ban 10. alkalommal rendezte meg a Kiss György Csillagda és MIRA Szakkör hagyományos csillagászati akadályversenyét, melyen iskolánk tanulói ismét nagy lelkesedéssel vettek részt, mint eddig minden évben. Az április 27-én megtartott esemény előtt a természetjáró szakkör keretein belül a gyerekek több alkalommal készültek a versenyre. A felkészülés során elméleti és gyakorlati ismereteket bővítettünk, valamint kitaláltuk a legfrappánsabb csapatnevet és csatakiáltást.
A verseny elején meg kellett terveznünk és el kellett készítenünk a csapat zászlaját és címerét, majd a Nagyszénás község több pontján kihelyezett állomásokon kellett különböző ügyességi és elméleti feladatokat (űrhajósok felismerése, csillagképek beazonosítása, fénysebességgel való számolás) megoldani. Az egész napos kemény munka meghozta az eredményt, hisz a MilkyWay csapat megszerezte a dobogós II. helyezést. A késő délutáni eredményhirdetés után jóízűen fogyasztottuk el a csillaglángost, majd következett a nap fénypontja, az éjszakai égbolt tanulmányozása különböző távcsövekkel. A sikeres nap után lelkesen készülünk a jövő évi versenyre.

Gratulálunk a tanulóinknak! További sok sikert és szép eredményt!

Fényképek >>>

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .