Világra szóló kézilabda siker

Balogh-Zsolt
(Balogh-Zsolt, szeged.hu)

Balogh Zsolt kézilabda játékos, az Eötvös József Ált. Isk. tanulójaként alsó tagozaton labdarúgással kezdte a sportolást, majd Bajusz Józsi bácsi átcsábította a kézilabdához. A 89’-es korosztályban Kalocsán a gyerekbajnokság akkor még meghívásos országos döntőjében I. helyezést ért el az EVERY DAY csapatával, Gera Norbert edző vezetésével.
2001-től az egyesületben és az iskolában is a gyerekcsapatok edzését Papp Mihály vette át. Az első siker az Eötvös iskolában diákolimpiai III. helyezés 2002. májusában.  A diákolimpia országos döntőjébe több alkalommal bejutott iskolánkkal. Az egyesületben gyerekbajnokság, serdülő IV. helyezés, megszámlálhatatlan kupagyőzelem, legjobb játékos díj jelezte, hogy nagy tehetség bontogatja szárnyait.  Középiskolában diákolimpiai bajnok, és világjátékokon képviselte a Táncsics gimnáziumot.
2006-ban az év ifi játékosa, 2008-ban az év junior játékosa Magyarországon. Valamennyi korosztályos válogatottnak tagja volt, többször képviselte hazánkat világversenyeken.
A budapesti PLER-ből Magdeburgba vezetett az útja, jelenleg a PICK Szeged csapatát erősíti évek óta. Többször volt Magyar Kupa II. helyezett és Magyar Bajnoki II. helyezett.
Legnagyobb sikerét 2014. május 18-án Berlinben érte el, ahol a PICK Szeged csapatával megnyerte az EHF kupát.

Osztálytársaid, tanáraid, edzőid nagyon büszkék RÁD és sérülésmentes, sikeres további sportkarriert kívánnak NEKED!

 

Papp Mihálytanár
Pappné Horváth Zsuzsannatanító

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .