VII. Városi Természet-Tudományi Verseny

TÁMOP 3.4.3- keretében valósult meg

VII. Városi Természet-Tudományi Verseny
(VII. Városi Természet-Tudományi Verseny 2014)

 

2014. 04. 15-én immár hetedik alkalommal került sor a városi Természet-Tudományi verseny megrendezésére, mely egyben az „Alföldi Gyöngyszemek”c. Iskolai Tehetséggondozó pályázat -TÁMOP 3.4.3- keretében valósult meg. Ennek célja az volt, hogy összemérje a természettudományi tantárgyak iránt érdeklődő és abban jártas, tehetséges tanulók ismereteit, akiknek számtalan terület ismereteiről kellett tanúbizonyságot tenni.

A megmérettetésre 6 iskola 7-8.o. tanulóiból álló, öt fős csapatai jelentkeztek.
A verseny ismeretanyaga széleskörű tájékozottságot kívánt a tanulóktól. Kiemelt helyen szerepelt egy power point bemutató előzetes összeállítása, melynek témája ebben az évben a vízzel kapcsolatos hasznos tudnivalók bemutatása volt. De jártasnak kellett lenni az év madara és fája – a túzok és a mezei juhar -, valamint a hazai fás társulások ismereteiből, a Nap fizikai tulajdonságaiból, és Európa csodás hegyláncainak, az Alpokból és a Kárpátokból megszerzett ismereteiből is.

Munkánkat szakemberekből álló neves zsűri segítette. Kulcsár László a TMKIT általános igazgató helyettese a zsűri elnöki posztját töltötte be. Fődi Andrásné a MIRA csillagászati szakkört képviselte, Laskovicz Julianna a TMKIT biológia szakos tanáraként, valamint Kis János földrajz szakos tanárként segítette a nap eseményeit, akik egyben a feladatok összeállítását is végezték.

A verseny az alábbi eredménnyel zárult:

I. helyezés: Eötvös József katolikus Általános Iskola és Óvoda „ Földi poszméh” csapata
tanulók: 

Papp Martin 8.b
Virág Erna 8.b
Szakálas Katalin 8.a
Gajdán Lili 7.a
Czirok Orsolya 7.b
felkészítő nevelő:Varga Lászlóné

II. helyezés: Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Vörösmarty Mihály Tagintézmény „Vörösmarty” csapata
tanulók:

Szeverényi Stella 8.c
Frankó Flórán 8.c
Kéri Martin 7.b
Nagy Dominika 7.a
Héjjas Kitti 7.a
felkészítő nevelő: Horváth Antal

III. helyezés: Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium „ Fekete csillagok” csapata
tanulók:

Barta Dávid 7/8
Bodzsár Bálint András 7/8
Bónus Ádám Tamás 7/8
Deák Tamás 7/8
Kasuba Dóra 7/8
felkészítő nevelő: Mikulás Rolandné  és Nagyné Dömötör Márta          

Ők mindannyian munkájuk elismeréseként - az oklevél mellé - értékes könyvjutalmat vehettek át Varga Lászlónétól, a verseny szervezőjétől.

Fényképek: >>>