TTN – Föld napja 2017

Természettudományos nap 2017._EötvösOh_20170421_0092

A Természettudományos Napok keretében április 21-én rendeztük meg a Föld napját iskolánkban. Fő témaként idén a madarakat választottuk.
Reggel, a vendégek köszöntője után egy rövid interjú készült a Magyar Madártani Egyesület két képviselőjével – Horváth Évával és Solt Szabolccsal -, akik részvételükkel, játékos feladatokkal, és ajándékokkal emelték rendezvényünk színvonalát. Majd a 6. a osztályosok szép, természetről szóló idézetekkel, versekkel és zenével teli irodalmi műsora következett.
Tánccal is köszöntöttük a Földet. Végzős diákjaink iskolánk báljára készült Cinderella című bécsi keringő formációval varázsolták el társaikat. A koreográfiát Rózsa Judit tanárnő álmodta meg és tanította be a gyerekeknek. A műsor zárásaként a táncosok gyertyával és a lelátón helyet foglaló diáktársaikkal közösen énekelték el Bagdi Bella „Gyújts egy gyertyát a Földért” című gyönyörű dalát.
Természettudományos film megtekintésével folytatódott a nap. A MME-től kapott „Ketten egy fészekben” című csodálatos történet a kék vércsék világába kalauzolta diákjainkat.
Az uzsonnaszünet után mozgalmasabbá vált a délelőtt. Az iskola összes tanulója nyolc nagycsapattá verbuválódott, és minden egység három különböző feladattípusban versenyzett. A csapatok egyharmada a csarnokban egy természettudományos kvízjáték szereplője lett, ahol Rózsa Zoltán, a Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatója egy érdekes régészeti feladattal színesítette a programot, s egyben a zsűri munkájában is részt vett. A zsűri elnöke Dr. Formann Istvánné, a Táncsics Mihály Gimnázium nyugdíjas biológia-kémia szakos tanárnője volt. Segítőként néhány régi tanulónk is részt vett a rendezvényen. A csapatok másik harmada az iskola közösségi terein, akadálypályán mérte össze tudását. Harmadik részük pedig összegyűjtött hulladékokból madár maketteket készített, melyekből iskolánk aulájában kiállítást rendeztünk.
Köszönjük az egész nap összeállítását, megszervezését és levezetését Érdiné Molnár Márta és Rózsa Judit tanárnőknek!

Holecska Mirjamtanárnő

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .