TTN – Föld Napja

TTN – Föld Napja
(TTN – Föld Napja 2014)

A Természettudományos Napok keretében április 16-án rendeztük meg a Föld Napját iskolánkban.
Reggel, a megnyitót az 5. a osztályosok „A Föld teremtése, pusztulása és megújulása” című zenés, megindító műsora követte. A teremtés és a pusztítás elgondolkodtató, verses és képes megidézését egy közös imával és dallal zárták a gyermekek. A szövegét az osztályfőnökük, Rózsa Judit tanárnő írta, a betanításban Holecska Mirjam és Sitkei Katalin tanárnők segítettek.
Ezután tánccal köszöntöttük a Földet. Végzős diákjaink az iskola báljára készült „Anasztázia álma” című bécsi keringő formációval varázsolták el társaikat. A koreográfiát megálmodta és betanította Rózsa Judit tanárnő.
Természettudományos filmek megtekintésével folytatódott a nap, a nyolcadikosoknak Dr. Blahó János, a TMKIT főigazgatója tartott érdekes előadást „Fenntartható jövő” címmel.
Az uzsonna szünet után mozgalmasabbá vált a délelőtt. Az iskola összes tanulója nyolc nagycsapattá verbuválódott, és minden csapat három különböző feladattípusban versenyzett. A csapatok egyharmada a csarnokban egy természettudományos kvízjáték szereplői lettek, ahol Rózsa Zoltán, a Szántó Kovács János Területi Múzeum igazgatója egy érdekes régészeti feladattal színesítette a programot, s egyben a zsűri munkájában is részt vett. A zsűri elnöke Bartolák Józsefné, iskolánk nyugdíjas tanítónője volt, munkáját segítette Rózsa Klaudia egyetemista, iskolánk volt diákja. A csapatok másik harmada az iskola udvarán, akadálypályán mérte össze tudását, és a harmadik részük pedig összegyűjtött hulladékokból közlekedési maketteket készített. A szünet után a makettekből iskolánk aulájában kiállítást rendezünk.
A napot a Városi Természetismereti Vetélkedő nyertes csapatának a „Mindenható Víz” című PowerPoint bemutatójával zártuk, melyet Papp Martin és Virág Erna 8. b osztályos tanulók készítettek.
Köszönjük az egész nap összeállítását, megszervezését és levezetését Érdiné Molnár Márta és Rózsa Judit tanárnőknek!

Fényképek: >>>

 

Holecska Mirjamtanárnő

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .