Területi Hittanverseny Katolikus Iskolánkban

„Őáltala, Ővele és Őbenne”

Teruleti Hittanverseny

Katolikus Iskolánk adott otthont idén az Egyházmegyei és Karolinás Hittanverseny Területi fordulójának. A versenyt komoly felkészülés valamint egy levelezős forduló előzte meg, minden diák igyekezett elmélyíteni ismereteit az Oltáriszentségről, és a verseny kiírásának megfelelően a csapatok plakátokat is készítettek,Teruleti Hittanverseny-02 amelyeken összegyűjtötték településük valamennyi emlékét az 1938-as Eukarisztikus Kongresszusról.
A megmérettetésre 2019. április 8-án (hétfőn) került sor, s az orosházi résztvevők mellett csanádapácai és kevermesi csapatokat is vendégül láthattunk. László atya ünnepi köszöntésében hangsúlyozta, hogy a verseny igazi díja az a tudás, amellyel a résztvevők a felkészülés során gazdagodtak, és amelyet hitéletükben, mindennapjaikban kamatoztathatnak. A hittanos gyermekek három kategóriában: 3.-4. , 5.-6. valamint 7.-8. osztályos korcsoportokban, feladatlapok kitöltésével adhattak számot tudásukról. A zsűri értékelése alapján iskolánk 4. b osztályos csapata (Nagy Fruzsina, Papp Laura, Fahur Roland Levente) II. helyezést ért el, az 5.a osztályos hittanosok (Csőke Nóra, Molnár Barbara, Korányi-Gebura Márk) a zsűri I. helyezését érdemelte ki.
Nagy szeretettel gratulálunk az elért szép eredményekhez, hiszen tudjuk:

„Benne gazdagok lettetek minden tanításban és ismeretben” /IKor 1, 5/

Teruleti Hittanverseny Teruleti Hittanverseny-04 Teruleti Hittanverseny-05

 

Nagyné Arany Brigitta HitoktatóHitoktató

 

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .