Segíts, ha bírsz!

mutasd meg a világnak pályázat

M2 Gyermekcsatorna
M2 Gyermekcsatorna

Segíts, ha bírsz! és mutasd meg a világnak címmel hirdetett pályázatot az M2 Gyermekcsatorna 2021.november végén. A pályázat célja volt az önkéntes munka megalapozása, a segítés eszméjének elültetése a gyermekekben, arra buzdítva őket, mutassák meg a közösségükkel együtt, hogy szívesen segítenek a környezetükben élőknek. Ehhez a közösségépítő kampányhoz csatlakozott az Orosházi Katolikus Óvoda is.

hetedhet-kaland

A „Segíts, ha bírsz, hiszen segíteni bármikor lehet” mottóját tette magáévá az óvoda felnőtt és gyermekközössége. Pályázatunkat, csatlakozási kérelmünket nagy örömünkre elfogadták. Mivel olyan sokrétű, sokféle karitatív tevékenységet folytatunk, jutalmul két megmutatkozási lehetőséget is kaptunk a TV-től.
A forgatásokra 2022.január 26-án egész napos program keretében került sor. Érdekes volt bepillantást nyerni a tv felvételek készítésének világába.
Az első „segítés” felvétele a katolikus templomban történt, ahová a gyermekek kis csomagokban játékokat és ruhaneműket vittek, ezzel is segítve a családokat. Ezeket az adományokat az orosházi Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportja azóta már el is juttatta a rászoruló családoknak.
A másik „segítés” lelki táplálék volt. 10 éve állunk szoros kapcsolatban a Vadvirág Esélyklubbal, őket látogattuk meg egy közös éneklésre, játékra invitálva. A kora délutáni esemény nagyon jól sikerült. Mindenki számára öröm volt együtt lenni. Mosoly volt az arcokon és a szívekben is.
A két TV felvételt a mediaklikk.hu M2 GYEREKCSATORNA / Hetedhét kaland oldalon a 2022.02.15-i adás és a 2022.02.21-i adás címszó alatt lehet megtekinteni.

 

[advanced_iframe src="https://mediaklikk.hu/video/hetedhet-kaland-2022-02-15-i-adas/?fbclid=IwAR386ckXLDRzSBbYtoXEl5yuoOFkaoIcuB3VDAbCxs9ONhVKVw5mW_YeYHY" width="100%" height="900"]

 

[advanced_iframe src="https://mediaklikk.hu/video/hetedhet-kaland-2022-02-21-i-adas/?fbclid=IwAR3a2Grh6O7UQH5vN4om1-fAiOR5U-Jw2Vzl76u4SgaT0SnenJtlamR9CBA" width="100%" height="900"]

 

Dancsóné Mónika