Hasznos linkek

Minden jog fentartva © Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Platformok | Honlap térkép

Elérhetőségeink
Hasznos linkek

KATOLIKUS PEDAGÓGIAI SZERVEZÉSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET

1068 Budapest, Városligeti fasor 42.

Postacím: 1406 Budapest, Pf. 68

Telefon: (+36-1) 479-3000 Fax: (+36-1) 479-3001 Honlap: www.kpszti.hu                                                 


Iktatószám: 242/2012.

Ügyintéző: Kuslits Kata

Közvetlen száma: (+36 1) 479 3013

E-mail címe: kuslitskata@kpszti.hu RENOVABIS ISKOLAFEJLESZTÉSI PÁLYÁZAT 2012


A PROGRAMOT TÁMOGATJA: A RENOVABISA NÉMET KATOLIKUSOK KELET- ÉS KÖZÉP-EURÓPÁT TÁMOGATÓ SEGÉLYSZERVEZETE

SZERVEZI A  KPSZTI


PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2012


I. A PÁLYÁZATBAN RÉSZTVEVŐK KÖRE

A pályázatban a katolikus intézményfenntartók által működtetett közoktatási intézmények vehetnek részt.


II. A PÁLYÁZAT ÁLTAL TÁMOGATOTT TEVÉKENYSÉGEK

A. A sajátos nevelési igényű, a szociálisan hátrányos helyzetű, illetve a tehetséges tanulók támogatása

1) Hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek személyiség- és készségfejlesztése (felzárkóztatás pszichológusok, gyógypedagógusok segítségével)

2) Kiemelkedő képességű, ugyanakkor nehéz helyzetű tanulók egyéni képzésének, tehetséggondozásának támogatása (sport, művészetek, nyelvtanulás, szakmai képzések, tanulmányutak, múzeumok, színház- és koncertlátogatások, tanulmányi versenyekre való felkészítés, illetve a verseny lebonyolítása, stb.)


B. Pedagógusok továbbképzése

3) A tantestület kommunikációs és szociális készségeinek fejlesztése szülőkkel és a diákokkal való, valamint a tantestületen belüli érintkezések területén.

4) A tanárok, a szülők és a tanulók közötti konfliktusok megoldását elősegítő pedagógus-tréningek.Beszámoló a

megvalósult programokról

   1.  Petőfi irodalmi emléktúra szervezése 2012. október  12-én  a tehetséges, de szociálisan hátrányos helyzetű tanulók számára. Célja : az ismeretbővítés , s az élményszerű kirándulás, mert számukra a családban ez nem adatik meg .Helyszíne: Kiskunfélegyháza, Kiskőrös. Résztvevők: 42 tanuló, 5 pedagógus. A tanulmányi kirándulás kapcsolódott az ötödik és hetedik osztályos irodalom tananyaghoz. Kiskörösön a Petőfi szülőházban és emlékmúzeumban felelevenítettük a költő életét, munkásságát. "Életre keltek" az elméleti ismeretek. Kiskunfélegyházán betekintettünk a Petőfi-emlékszobába Petőfi emlékek után kutatva.  


     2. A hagyományőrző  Dél- békési szónoklatmondó versenyt iskolánkban 2012 november 16 -án 10. alkalommal rendeztük meg .  A verseny  kétfordulós volt: iskolai válogató október végén, majd a dél-békési régióból jelentkező tanulóknak szervezett döntő.  Témája: a haza, hazaszeretet.  A szónoki emelvény mögött állva egy kötelező és egy szabadon választott szónoki beszédet kellett elmondaniuk a diákoknak meggyőzően. Az iskolai fordulóra egy  magyar szakos pedagógus készített fel heti két alkalommal 8 tehetséges, de hátrányos helyzetű diákot. Segített  a szövegválasztásban és a versenyre való felkészülésben. Az iskolai válogatóról a két legjobb eredményt elért tanuló jutott tovább a döntőbe, amit szintén iskolánk szervezett. Ez a pályázat lehetővé tette a felkészítő nevelő támogatását. Eddig minden tanévben önzetlenül végezte lelkiismeretes munkáját.  A vetélkedő színvonalas megvalósítását jutalomkönyvek, irodaszerek, oklevelek vásárlásával  támogattuk.


      3. Színházlátogatás a békéscsabai Jókai Színházba 2012. november 29-én  a tehetséges, jó tanuló, irodalmi érdeklődésű,   hátrányos helyzetű tanulók részére 23 fővelés 2 nevelővel . Az előadás címe:  A kőszívű ember fiai.


      4. Konfliktusmegelőző / kezelő tréning  pedagógusok részére.  Az együttélési konfliktusok kezelésének érdekében a pedagógusok mediatív, konfliktusmegelőző, illetve együttélést erősítő konfliktuskezelési szerepre történő felkészítése, biztosítva a kialakuló helyzet új szempontú vizsgálatának és speciális technikák alkalmazásának készségét . A program során fejlesztendő kompetenciák: • Empátia • Mások megismerése • Önkontroll • Problémamegoldás • Asszertív kommunikáció • Konfliktuskezelés. A tréningen 15 pedagógus vett részt 2012. november  23-án  8 órában.

vissza az oldal tetejére