Regionális Bajnok iskolánk U 11-es csapataOktóber 5-én a Dél - Kelet Magyarország Régió Sport XXI. Program keretein belül rendezték meg a Pálya 2 versenyt, mely a Magyar Olimpiai Bizottság    által támogatott és a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alatt zajló rendezvény volt. A két korosztályban összesen 23 csapat indult. Első ízben vettek részt a  versenyen az orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola tanulói, akik legnagyobb létszámban, 6 teljes csapattal neveztek a rendezvényre. A  debütálás kiválóan sikerült, hiszen az U 11-eseknél diadalmaskodtunk 78 ponttal a békéscsabai Kazinczy Ferenc Á.I. (67)-, illetve az Erzsébethelyi Á.I. (65)  előtt. Ezen a napon a kicsiknek minden versenyszámot teljesíteniük kellett: sprint váltót, sprint-szlalom váltót, lökést, hajítást, rúdugrást, távolugrást, 800m  akadályfutást. Csapatunk tagjai voltak: Hevesi Bence, Pipis Zsombor, Szabó Dániel, Tóth Zsombor, Enyedi István, Kozák Gábor, valamint két gyomaendrődi  erősítés Vaszkán Milán és Karsai Patrik         

személyében.   

Az U 13-as korosztályban a dobogósoktól alig lemaradva, az előkelő 5. helyen végeztünk. Itt Ádász Katalin, Osztás Kloé, Csányi Réka, Gábor Kata, Nánási Máté, Lukács Jenő, Karsai Alexander és a gyomaendrődi Vaszkán Bence alkották a csapatot. A nagyoknak választaniuk kellett a 8x50m-es váltón kívül 4 egyéni számot a 60m sík, 1200m akadály, távolugrás, súlylökés és diszkoszvetés közül. A kicsiknél 12-, míg a nagyobbaknál 11 csapat indult, összesen tehát 184 fő vett részt. A mögöttünk hagyott verseny méltó propagandája volt az atlétika sportágnak, az első ízben résztvevő gyerekeknek örökre élményt nyújtott és elhivatottságot a továbbiakhoz. A programsorozat következő állomása a Békéscsaba melletti Pósteleken megrendezésre kerülő mezei futóverseny lesz, október 21-én.

A versenyzőket Vaszkán Gábor és Almási Gyula testnevelő tanárok készítették fel. Külön említést érdemel az az összefogás, amely a különböző sportágak vezetőit jellemezte. Labdarúgástól a kézilabdáig, a birkózástól a táncig, akik mindenben segítették a felkészülésünket és versenyzőiket, biztosították számunkra a nyugodt, szakmailag megalapozott felkészülést, mely példaként állítható más intézmények és egyesületek számára is!

 

 


Vaszkán Gábor

sportiskola vezető

Regionális Bajnok iskolánk U 11-es csapata

2017. október 5.

vissza >> További fényképek >>>

Regionális Bajnok iskolánk U 11-es csapata

Regionális Bajnok iskolánk U 11-es csapata

Regionális Bajnok iskolánk U 11-es csapata

Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda

5900, Orosháza Eötvös tér 2.

Igazgató: Bicsánszky József

Általános igazgatóhelyettes: Gombkötő Valéria

Igazgatóhelyettes: Korcsok Marianna

Óvodavezető: Szőke-Molnár Csilla

Telefonszám: +3668411355

Fax: +3668512110

E-mail: titkarsag@eotvosoh.hu

Facebook: @eotvosoh.hu

YouTube: www.youtube.com

Elérhetőségeink:

Orosháza, 2017. © Eötvös József Katolikus

Általános Iskola és Óvoda


Sportiskola vezető:

Eötvös Facebook Eötvös YouTube Eötvös instagram Eötvös G+ Sportiskola 2007 - 2017