Pályaorientációs nap az Eötvösben

November 25.-én rendezte meg iskolánk a Pályaorientációs napot

Pályaorientációs nap az Eötvösben | eotvosoh © 2022
Pályaorientációs nap az Eötvösben | eotvosoh © 2022

 

November 25.-én rendezte meg iskolánk a Pályaorientációs napot.

Hetedikes tanulók ellátogattak a Táncsics Mihály Gimnáziumba, ahol az iskola különleges helyszíneit nézték meg és az iskolával, a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre is választ kaptak. A hetedikesek és nyolcadikosok közül 15-en a rendőrségen jártak és a rendőrök munkájával ismerkedhettek meg.

Iskolánkban 9 órától 12 óráig a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói és szakoktatói mellett az intézményünkben tavaly végzett diákok tartottak interaktív foglalkozásokat. A tanulók 8 csoportra bontva, 8 helyszínt látogattak meg.

A vendéglátók helyszínén sok finomságot készítettek a diákjaink, amit el is fogyasztottak. A fodrásztanulók gyönyörű hajkölteményekkel kedveskedtek a lányoknak. Az asztalos foglalkozáson a gyerekek kipróbáltak néhány különleges szerszámot és a munkáikat haza is vitték. A gépészeknél műszaki rajz alapján próbálkoztak a diákjaink felismerni és párosítani munkadarabokat, illetve egy videófilm által a CNC esztergagéppel ismerkedtek meg. Nagyszerű képek készültek festékfújással a festőknél és eközben videófilmen csodálták meg a tanulók munkáit. A kereskedők helyszínén a dobozhajtogatás mellett a legnagyobb érdeklődést a mérés, mérleg iránt mutattak diákjaink. A pincérek munkájába is betekintést nyertünk, ahol mindenki saját magának készített koktélt.

A robotika iránt érdeklődők 10 órától egy előadáson vettek részt és utána kipróbálták a virtuális szemüveget és robotokat is.

Orosházán tovább tanuló, tavaly nyolcadikos diákjainkat is meghívtuk, akik nagyszerűen reklámozták új iskolájukat és meggyőztek bennünket arról, hogy településünk középiskolái mindenki számára gazdag lehetőséget nyújtanak továbbtanulásra.

Köszönjük előadóinknak ezt az élménydús délelőttöt!

 

Peralta-Bényei Viktória
szervező tanár