Országos mezei futás diákolimpia

Országos mezei futás diákolimpia 2015

2015. április 14-én Gödöllőn immár 18. alkalommal találkoztak a magyar általános és középiskolás sportolók legjobbjai a mezei futó diákolimpia országos döntőjén.
Ez a megmérettetés több mint az atlétika vagy egy sport szakág viadala, sőt több mint egy atlétikai verseny. Az atlétikában jártas fiatalokon kívül számos más sportágban vitézkedő fiatal is képviseli magát bizonyítva felkészültségét.
Ahhoz, hogy ezen a versenyen az indulási jogot kiharcolják a versenyzők a megyei fordulón csapat 1.-2. vagy egyéni 1.-4. helyezést kellett elérni. 2015. március 20-án került sor a városi, körzeti mezei futásra Orosházán, ahol az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai 4 korcsoportban hat első, két második és két harmadik helyet szereztek csapatban, két első, négy második, öt harmadik helyet pedig egyéniben. Március 26-án szintén a bogárzói pályán bonyolították le a megyei versenyt, ahol csapatban két első, két második és egy harmadik helynek örülhettek a gyerekek, a felkészítők, a szülők egyaránt. A megyei eredmény alapján 3 csapat továbbjutott az országos versenyre, ahol a III.kcs. fiú csapat  kiemelkedő egyéni teljesítményekkel országos bajnok lett

(Patyi Ákos, Túróczki Béla, Dobrai Dávid, Rafael István, Pádár Dániel),

a II.kcs.-os lányok (Ádász Katalin, Kiss Katalin, Forrás Réka, Szenteczki Lili, Czinkota Kármen), és a III.kcs-os lányok (Nagy Anna, Bese Bettina, Ceglédi Kamilla, Czvalinga Edina, Paplukács Emília) is a középmezőnyben futottak be.
Felkészítő tanárok: Pappné Horváth Zsuzsanna, Marosvölgyiné Rideg Ágnes, Almási Gyula és Papp Mihály

Az eredményhez gratulálunk!

Fényképek: >>>

 

Marosvölgyiné Rideg Ágnestanárnő

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .