Országos Grundbirkózás

Diákolimpia®

Országos Grundbirkózás döntője | eotvosoh © 2022
Országos Grundbirkózás döntője | eotvosoh © 2022

Diákolimpia®

Február 12-13-án Budapesten a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA)  adott otthont az idei tanév Országos Grundbirkózás Döntőjének.
Iskolánk két korcsoportban és nemben egy-egy csapattal jutott be a döntőbe. Szombaton a fiúk versenyére került sor. Sajnálatos módon a II. korcsoportos csapatból több olyan tanuló is volt, akiknek nem engedélyezték az indulást, de az Országos Elődöntőn csapataik legjobbjai voltak. Helyükre, a súlyuk miatt - mivel nem találtunk abban a súlycsoportban tanulót- nem tudtunk mást elvinni. Csikó csapattal, de az I. korcsoporttal kiegészülve lelkesen indultunk útnak. Hogy ne legyen unalmas az utunk, az autópályán a tervezett pihenő előtt sajnos egy kamion a szemközti oldalról, átszakítva a szalagkorlátot, a mi sávunkban állt meg. Szerencsére, mi a balesetet messziről érzékeltük, időben le tudtunk fékezni és így nem történt személyi sérülés.
Megérkezésünk után a mérlegelés, a technikai értekezlet, majd a megnyitó következett. Ezek után indultak a mérkőzések. A II. korcsoportos fiúk a két Miskolci csapattal és Mezőfalvával kerültek egy csoportba. A fiúk szépen helytálltak, bátran küzdöttek. A helyosztón a Református Iskola csapatával szemben is alulmaradtunk, így az országos 11. helyen zártunk.
Az I. korcsoportos fiúk az Érd és a Diószeg csapatával voltak egy csoportban. Egy vereség és egy győzelem után továbbjutottunk és a középdöntőben a későbbi győztes Budapesti Gyulai István Iskolától szenvedtünk vereséget. Az elődöntőben a Mezőfalva csapata várt ránk, akiktől vereséget szenvedtünk, így a 7-8 helyért birkóztunk. A Nagydobsza Dél-Zselic iskolát megverve a 7. helyen zártak a fiúk.

Vasárnap a leányok küzdelmeire került sor. A felutazás, mérlegelés, technikai értekezlet, megnyitó után itt is elkezdődtek a küzdelmek.
Az I. korcsoportos lányok a Tófej és a Diószeg csapataival küzdöttek. Egy vereség és győzelem után a középdöntőben a Jászberény csapatától vereséget szenvedtünk, de az elődöntőben a Bakonycsernyei Általános Iskolát legyőzve az 5-6. helyért birkózhattak a lányok. A helyosztón az Érd csapatával szemben alul maradtunk, így a 6. helyen végeztek tanulóink.
Nehéz nap várt a II. korcsoportos lányokra. Itt 3 csoport került kialakításra és csak a csoport elsők jutottak a " döntőbe". Mi az Abony, Tófej és Budapest csapataival mérkőztünk és nagyon nehéz, sokszor végletekig tartó küzdelemben kerekedtünk fölül ellenfeleinken, így jutva be a döntőbe.
A másik két csoportgyőztes, a Kazincbarcika és a Miskolc csapatai vártak ránk. A Kazincbarcikától vereséget szenvedtünk és mivel a Miskolcot is megverte így már csak a 2. hely megszerzésére volt esélyünk. A Miskolc ellen nagyon kiélezett csatában, egy-egy súlycsoportban, szinte az utolsó másodpercek döntöttek arról, hogy a Miskolc csapata végezhetett előrébb.
A II. korcsoportos lányok a III. helyen végeztek és feltették a koronát az idei tanév Grundbirkózó Diákolimpia versenyére!
A lányok - a saját nemükben - iskolánk eddigi legnagyobb sikerét érték el!
Minden csapatunkra és tanulónkra büszkék vagyunk és szívből gratulálunk az elért eredményért!

Külön köszönet, és hála azoknak a szülőknek, akik elkísérték gyermeküket a hétvégén és biztatták csapatainkat a küzdelmek során! Köszönjük önzetlen, áldozatos tevékenységüket!

Köszönet iskolánk kabalájának, Csokinak, aki remek közös képet készített az Olimpikonokkal!

Köszönjük az iskolavezetés támogatását!
Hálával tartozunk minden kedves kollégánknak, aki bármilyen formában segítette a felkészülést!

Az Országos Döntők legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán.

Az mdsz honlapján cikk a hétvégéről:

Fénykép összefoglaló>>>

 

Almási Gyula