Múmiák és Szikramanók társaságában az Eötvösös diákok

fovarosi-nagycirkusz-szikramanok
Múmiák és Szikramanók társaságában az Eötvösös diákok

November 23-án ismét bevette fővárosunkat az Eötvös több száz méteren kígyózó csapata. 174 tanuló, 17 felnőtt kíséretében indult útnak korán hajnalban, hogy megnézze a Világ Múmiái kiállítást Budapesten. Eredeti bebalzsamozott múmiák és emléktárgyak között sétálva, régi korok legendáit és valós történeteit hallgattuk olyan átéléssel, hogy néha azt hittük, több ezer évet repültünk vissza az idő kerekén.
Délután a Fővárosi Nagycirkuszba vezetett az utunk, ahol a Szikramanók a cirkuszban című karácsonyi ihletettségű összeállítást tekintettük meg, amelyben hazai és társművészek produkciói egyaránt helyet kaptak. A két és félórás műsorban légtornászok, artistamutatványok, zsonglőrök kaptak főszerepet, de a szívünkhez közelálló kutyusok bemutatója és a veszedelmesnek tűnő fehértigrisek csapata igazi cirkuszi élményben részesített bennünket. Az előadás karácsonyi hangulatát a tündöklő színekben pompázó manók és a fergeteges zenebohóc fellépései tették feledhetetlenné. Az előadás egyszerre adott egy tradicionális cirkuszi hangulatot és egy mély, lelki mondanivalót a Karácsony legfontosabb üzeneteiből, mint például az alázat, a bizalom, az egymásra figyelés, az egyensúly, a csapatmunka, a szelídség, a belső tisztaság, a szimmetria és nem utolsó sorban a szeretet. Csupa olyan erény, amelyek nélkül nem képzelhető el igazi cirkusz, és melyeket ilyen formában, a cirkusz nyelvét használva könnyen megérezhetett a közönség. Csodálatos élmény maradt kicsinek, nagynak egyaránt.

Fővárosi-nagy-Cirkusz Fővárosi-nagy-Cirkusz Fővárosi-nagy-Cirkusz Fővárosi-nagy-Cirkusz

További fényképek: >>>

 

Indulás pillanatai

Bejelentkezés a Világ Múmiái kiállításról

Bejelentkezés a Fővárosi Nagycirkusznál

Rózsa Judit Tündetanárnő

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .