„Minden nagy lépés egy imádsággal kezdődik…”

Evnyito-katolikus-templom
Tanévnyitó a Katolikus Templomban 2019.09.02.

         

     Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusai és diákjai számára nemcsak a csengő hangja jelezte a tanévkezdést 2019. 09. 02-án. Templomunk harangja is hívogatta az iskolába készülőket, hogy a hosszú, sok kihívást tartogató évet Isten áldásával, az Ő közelségében kezdjék el.

          Korcsok Marianna igazgató asszony ünnepi beszédében nagy szeretettel fordult a diákok, és főképpen az első osztályosok felé. Fekete István: Vuk című művének kedves gondolataival biztatta őket, hogy bátran haladjanak a tudás útján.

Az ünnepi köszöntő után László atya, felhívta figyelmünket, mennyire áldásos az életünkben, ha minden nagy lépés előtt imában bízzuk magunkat Istenünkre, ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy mi magunk is megtegyünk mindent céljainkért.

Az egyetemes könyörgésekben felajánlottuk azokat a szívünknek kedves tárgyakat, amelyek életünk fontos jelképei is. A mécses lángja az útmutatás, a társasjáték az önfeledt együtt játszás, az óra az időmúlás, a fényképezőgép az emlékeink, a Szentírás és a Hozsanna Istenhez fordulásunk szimbólumai. Napi feladatainkat, kötelezettségeinket az iskolatáska képében ajánlottuk fel, az Oltáriszentségben pedig megváltásunk drága ajándékát, a mindenkor velünk maradó Krisztust ünnepeltük.

Az ünnepély részeként László atya megáldotta az első osztályos diákokat, és jókívánságai kíséretében bocsátotta útnak iskolánkat az új tanévre.

További fényképek:>>>

Nagyné Arany Brigittahitoktató

 

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .