Magyar bajnok lett egy tanítványunk

judo-rn-hi

Százhalombattán rendezte a Magyar Judo Szövetség november 12-én a diák C-korosztály legnagyobb hazai versenyét, az országos egyéni és csapatbajnokságot. A versenyen az ország több pontjáról, összesen 255-en vettek részt.

Az Orosházi Judo SE két versenyzője mérettette meg magát. A 40 kilogrammos súlycsoportban Patyi Anna, a 27 kilogrammos súlycsoportban Bőte Dominik.

Anna végig koncentráltan, fegyelmezetten versenyzett, valamennyi mérkőzését idő előtt a legmagasabb, ippon értékű akcióval sikerült megnyernie, így méltán lett a súlycsoport magyar bajnoka.

Dominik első mérkőzésén nagyon kevéssel kapott ki a később szintén harmadik helyet szerző ellenfelétől. Egy kis bátorsággal, önbizalommal másképp is végződhetett volna a mérkőzés. Szerencsére visszamérkőzéseit hozta, így nagyon szép eredmény a bajnoki harmadik helyezés.

Az egyéni versenyeket a régiós csapat magyar bajnokság követte. Az egyéni eredményeik alapján mindketten régiós válogatottként indultak a versenyen. A Dél-magyarországi régió csapata – köztük Anna és Dominik – mind a fiú, mind a leány csapatversenyt megnyerte.

– A magyar bajnokság a legrangosabb kiírások közé tartozik minden korosztályban. Az itt szerzett érmek és helyezések különleges jelentőséggel bírnak, mert ezen a versenyen lesz valakiből igazi magyar bajnok, a legjobb az országban.

Úgy gondolom, az egyesület két versenyzője messze túlteljesítette várakozásainkat. Minden győzelem, amely a döntőig visz, komoly elismerést érdemel. Anna az országos diákolimpiai bajnoki címével a zsebében esélyesként indult, de egy ilyen versenyen az a biztos, ami elmúlt. Nagyon büszke vagyok mind a két versenyzőmre – értékelte sportolóit Tóth Béla edző.

A tréner elmondta, ez egy olyan sportág, ahol egyedül eredményt nem érhet el az ember, ezért köszönetét fejezi ki azoknak a gyerekeknek, akik az edzéseken részt vettek társaik felkészülésében. Kiemelte Patyi Ákost és Szűcs Rolandot, akik vállalták és eljöttek segíteni a verseny előtti bemelegítésben. Az eredmények és az érmek az övéik is.

forrás:

 

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .