Egészségnevelési

nap

Minden év novemberében – az egészség hónapjában – az egészség védelmére tanítják játékos formában a gyerekeket az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvodában. Az idei rendezvény november 28-án délelőtt volt. Számos, az egészségmegőrzéshez kacsolódó programmal készültek az iskola pedagógusai és meghívott előadók.

Az programot dr Laurinyecz Mihály kanonok, Misi atya nyitotta meg. Az előzetes feladatokat és az egész napot áthatotta az a tény, hogy: „a szív az élet motorja”.

Az irodalmi színpad mese jelenete és az iskola néptáncosainak meglepetés produkciója mindenkit meghatott.

Az előzetes feladatok - elemgyűjtés, rajzpályázat, plakátkészítés - eredményhirdetése után Rétes Edina táncpedagógus, iskolánk volt tanulója és tanítványai fergeteges hangulatot teremtettek, bevonva a produkcióba mindenkit, aki kedvet érzett ehhez a délelőtt programban az Előd utcai katolikus óvoda kicsinyei is részt vettek.

A megnyitó után az alsósok játékos sportversenyen küzdöttek.

A felsősök ez idő alatt előadásokon, filmvetítésen okosodtak. Óvári Judit védőnő és Gyarmati Noémi a serdülőkor problémáiról, Varga Lászlóné az elsősegélynyújtásról, Madarász Géza rendőr hadnagy a drogokról, és egyéb élvezeti szerek veszélyeiről, Krnács András egyetemi tanár informatikus az internet veszélyeiről, a biztonságos internetről, Fülöp Anikó kozmetikus a kamaszkori bőrproblémákról, Baranyai Erika Piros a természetes anyagok fontosságáról a bőrápolásnál, Hári Anikó a stressz oldás módjairól. ,Kisházi Zsuzsanna az önismeret fontosságáról, Gyenge Éva a környezetünk és az egészség kapcsolatáról beszélt a diákoknak.  „ Az vagy, amit eszel” címmel az osztályok osztályfőnökükkel együtt egészséges ételeket készítettek, beszélgettek az egészséges életmódról. A délelőtt második felében a kicsiket a Táncsics Mihály Gimnázium diákjai foglalkoztatták, akik már második éve, hogy felkészülnek, Gabnai Edit tanárnő segítségével

A nagyok a sportcsarnokban sor- és játékos akadályversenyen jöttek mozgásba.

A nap zárása az akadályverseny eredményhirdetése majd a sportinduló közös éneklése volt.Dr. Blahóné Gali Erzsébet

     tanárnő

Vissza