Körzeti Ifjúsági Találkozó

Katolikus templom | eotvosoh © 2021
Jézus Szíve Katolikus templom | eotvosoh © 2015

2017. március 25-én reggel Körzeti Ifjúsági Találkozóra gyűlhettünk össze iskolánkban. Orosháza mellett Pusztaföldvárról, Csanádapácáról, Gádorosról, Nagyszénásról, Nagymágocsról és Battonyáról érkeztek résztvevőink.  Rendezvényünk témája Szent László királyhoz kapcsolódott. A regisztráció idejét énekpróba kísérte; László atya köszöntése és Gömbkötő Valéria igazgatóhelyettes asszony ünnepi gondolatai után közösen indultunk templomunkba, hogy hálát adjunk, és Istenünk áldását kérjük találkozónkra. A szentmise alatti énekek Bánki- Horváth György és Szőke Szabolcs zenei közreműködésével váltak igazán méltóvá közös ünneplésünkhöz. A szentmise után iskolánk aulájában folytatódott a programunk. A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium történelem szakos tanára, Hajdú Attila gazdagon szemléltetett előadással hozta közelebb hozzánk Szent László korát és életét. Az előadást követő kiscsoportos beszélgetések segítettek az új ismeretek elmélyítésében, és lehetőséget adtak kreatív feladatok elvégzésére is. A Sportcsarnokban elhelyezett asztaloknál mindenki készíthetett magának egy saját címert az emléklapjára, majd közösen tervezhettek egy-egy nagy csapatcímert is. A szellemi munka után üdítő kikapcsolódást, jóleső mozgást jelentett a lovagi torna, ahol a csoportok állomásról állomásra haladva próbálhatták ki ügyességüket és fürgeségüket a különböző feladatokban. A lovagi torna kötélhúzásból, pufi kardos vívásból, babválogatásból, fekete-fehér fogóból, célba dobásból és versírásból állt.
A szünetet az íjászat és a szabadban töltött játék tette színessé, végül pedig a nap méltó zárásaként ismét az aulában gyűltünk össze. Fazekasné Jankov Ildikó tanárnő és a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulói keresztény-dalok angol és magyar nyelvű éneklésével kedveskedtek nekünk.
A program végén László atya búcsúgondolatai és áldása méltó módon zárta napunkat, amelyre hálatelt szívvel, és abban a reményben gondolunk, hogy hamarosan ismét találkozhatunk…

Fényképek a találkozóról: >>>

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .