Orosháza 2017 © Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda | Minden jog fenntartva


Tóth Sándor - tanító, szakkör vezető

Hocz Kornélia

tanár, szakkör vezető

Tóth Sándor - tanító, szakkör vezető

Tóth Sándor

tanító, szakkör vezető

Vissza>>

Kísérletezés a Gyopáros - tó partján

2017. október 5.


Az Orosháziak egyik közkedvelt pihenőhelyét a Gyopároson található tavat és annak erdős, parkos környezetét látogatta meg a héten a természetjáró szakköri csoport. A tanulók Tóth Sándor szakkörvezető kíséretében gyalogosan vágtak neki a körülbelül 4 kilométeres távolságnak.

A tanulói csoport a tó-partján tábort verve, víz mintát gyűjtött majd annak segítségével különböző kísérleteket végeztek, melynek eredményeit a későbbi összehasonlítások érdekében laptop segítségével táblázatba vezették. Ezt követően a csoport a vízparti élőlények, növények felépítését vizsgálta. A délután zárásaként pedig a természetjárók közös erővel nekivágtak a Gyopároson elrejtett geoláda megkeresésének.


(Az érdeklődők geocaching tevékenységrendszeréről és a geoládákról egy korábbi cikkünkben olvashatnak.)

http://eotvosoh.hu/geocaching-2017-09-27.shtml

  

A közös összefogásnak köszönhetően a gyerekek gyorsan rátaláltak a ládát rejtő ösvény nyomára, amely egy sűrű nádas, cserjés erdőbe vezetett. Az természetjárók azonban maguk sem gondolták volna, hogy ennyire rázós és tövises természeti közegben kell helyt állniuk. Így a rossz terepviszonyok és időhiány következtében, sajnos feladni kényszerültek a felderítést.

Összeülve arra a következtetésre jutottak, hogy egy lombfakadás előtti tavaszi nap lenne igazán alkalmas az újrapróbálkozásra.

A korai sötétedéstől tartva, a tanulók felvették a hátizsákjaikat, majd az iskola felé vették az irányt.  A nap zárásaként egy telefonos applikáció segítségével sikerült megállapítani, hogy a természetjárók ismét igazán kitettek magukért, mivel összesen 10 kilométert tettek meg a séta alatt. Ami egy igazán szép teljesítmény.Tóth Sándor

tanító, szakkör vezető

Kísérletezés a Gyopáros - tó partján

Kísérletezés a Gyopáros - tó partján

Kísérletezés a Gyopáros - tó partján