Ifjú szónokok az Eötvösben 2014. november 14

Ifjú szónokok az Eötvösben 2014

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tehetséges Tanulókért Alapítványa 2014. november 14-én dél-békési szónoklatmondó versenyt rendezett 13-14 éves tanulók számára. A rendezvény célja a szép magyar beszéd, a kommunikációs kultúra fejlesztése, a történelem- és irodalomismeret elmélyítése, szélesítése és a tehetséggondozás. A versenyen 9 iskola 15 diákja állt a pulpitus mögé, hogy meggyőző beszédét bemutassa.
A résztvevőknek egy kötelező és egy szabadon választott szónoklatot kellett előadniuk. A kötelező szöveget – Az Apostolok cselekedeteiből egy részletet- az iskola szellemiségéhez kapcsolódóan a Bibliából választottuk.  Majd egy szabadon választott 20. század végi / 21. század eleji szónoklatot adtak elő a tanulók, mely a Földünk sorsával kapcsolatos globális problémákról szólt.
A szervezést és lebonyolítást az önkormányzat civil szervezetek számára kiírt pályázata, valamint Elekes Lajos társadalmi alpolgármester úr felajánlása támogatta.

A verseny eredménye:

I. helyezett: Kovács Bence 7. o. (Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda Pusztaföldvár, felkészítő tanára: Nagy Attiláné)

II. helyezett: Lengyel Martin 8. a (Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Orosháza, felkészítő tanára: Verasztóné Kiss Gabriella és Szalkay Róbertné iskolalelkész)

II. helyezett: Kéri Martin 8.a (Vörösmarty Mihály Általános Iskola Orosháza, felkészítő tanára: Palyov Pálné)

III. helyezett: Bán Péter 7.o. (Kertvárosi Katolikus Általános Iskola Hódmezővásárhely, felkészítő tanára: Daridáné Papp Erika)

III. helyezett: Fási Arnold 8.o. (Mátyás Király Katolikus Általános Iskola és Óvoda Kaszaper, felkészítő tanára: Zámboly Péterné)

III. helyezett: Andrékó Daniella 8.o. (Czina Sándor Tagintézmény Orosháza, felkészítő tanára: Vígh Zsanett)

Fényképek: >>>

Tompáné Mochnánszki Erzsébettanárnő

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .