Hittantábor Bodrogkisfalud 2016. július 28.

Hittantábor_2016_0033

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola hittantábora Bodrogkisfaludon

A színes programokban bővelkedő 6 napos együttlétnek a tokaji hegy lábainál elterülő Bodrogkisfalud adott otthont. Célunk a szeretetkapcsolatok építése volt önmagunk, embertársaink és Isten felé. Szent Erzsébet életének, lényének közelebbi megismerése és az irgalmas szamaritánus példája vezetett minket ezen az úton.

A tábor kereteit közösen megbeszélt napirendünk és a szerződésbe foglalt és mindenki által elfogadott szabályaink adták. Így alkalmunk volt vidám és játékos reggeli tornákon való részvételre, közös étkezéseink élményszerű megélésére, olvasással és pihenéssel eltöltött csendes pihenőkre, napjaink közös értékelésére, egyéni és közösségi tapasztalataink megosztására és elmélyült imádságra is. Minden este kihúztuk a következő napi védencünk nevét, akit őrangyalként kísérhettünk titkosan végig napján, meglephettük apró figyelmességekkel, leshettük kívánságait, üzenetekkel kedveskedhettünk neki az angyalfalon, mígnem este az „angyalok” a földre nem szálltak és már a következő napra ránk bízott személynek örülhettünk előre és törhettük a fejünket, hogyan tudnánk a kedvében járni. A tábor ideje alatt mindenkinek volt egy névre szóló borítéka, amibe apró szívet melengető, személyes üzeneteket rejtettünk, hogy mikor a tulajdonosa kinyitja a tábor után, akkor még egy utolsó utáni mosolyt csalhassunk az arcára. Minden napunkat az egyedi készítésű, ajándékba kapott naplóinkba jegyeztük le, hogy minden fontos élményünket ily módon – naplónkat olvasgatva - újra és újra elő tudjuk majd hívni.

A szervezők tarsolyában lapuló programok, játékok fokozatosan bújtak elő: sárospataki várlátogatás, könyvtárlátogatás, pizzázás, várjátszóterezés, Szent Erzsébet emlékház és templom megtekintése, lovaglás, motorozás, megjelenítés, mustkóstolással egybekötött pincelátogatás, a kádár- és a fafaragó mesterséggel való ismerkedés, tokaji fagyizás, hajókázás a Bodrogon, közös festés, pólóbatikolás, számháború, táncház, bográcsozás, vízipisztoly csata, nyíregyházi állatkerti látogatás.

A padlóképek igazi mélységet és bensőséges hangulatot kölcsönöztek a tábornak. Ezek a foglalkozások nyitottak voltak a falubeliek számára is, akik hála Istennek mindannyiszor megszólítottan és megérintődve távoztak. A képek alkalmat adtak, hogy tudatosítsuk, milyen egyediek, értékesek és fontosak vagyunk, hogy helyünk és feladatunk van a világban, aminek keresésében és teljesítésben egy olyan Isten segítségre számíthatunk, akihez mi mindig fordulhatunk,  és aki sose fordul el tőlünk, akinek a szívében mindenkinek van biztos helye. Szülinaposunknak egy ünnepi álommegvalósító padlóképpel kedveskedtünk. Játékokkal bevezetett padlóképünk középpontjában egy tó volt egy aranyszigettel, amin egy tündéri kislány élt. Az év egy napján, egy különleges napon az egész világ körülötte forgott, a legszebb álma valóra válhatott és minden kedvesség és figyelmesség felé áramlott. A forgós színes kendőkkel tarkított táncunkba szülinaposunk valóban beleszédült, álma megépítésével pedig sugárzó mosolyt csaltunk arcára, nem is beszélve a tavirózsák formájában vízre eresztett egyedi, felé áramló jókívánságainkról. A kép nem csak szemet gyönyörködtető, hanem szívet melengető is volt mindannyiunk számára.

Hálás köszönet mindenkinek, aki segítette a tábort: anyagi hozzájárulásával, a templomba elhelyezett adományokkal, jóindulatával, bíztató, bátorító szavaival, befektetett idejével, energiájával, szeretetével és imáival. Hálás vagyok kollégáim támogató, érdeklődő, nyitott lelkületéért az iskolánkban, László atya segítőkészségéért és felém tanúsított bizalmáért.  Külön köszönöm Lukácsné Lengyel Katikának, hogy mindannyiunkat gazdagító jelenlétével örvendeztetett meg minket a táborban. Köszönöm Misi atyának, hogy az irgalmassághoz kapcsolódó gondolatait megosztotta és megélte velünk az együtt töltött napokban, köszönöm Holz Áginak, hogy barátként és munkatársként nem csak szívesen, de örömmel is végezte hol velem, hol helyettem a szervezési és kivitelezési feladatokat és hálásak vagyunk szüleim irgalmas cselekedeteiért a táborunk alatt, különösen is vendégszeretetükért és gondoskodó jelenlétükért.
Hálával tölt el, hogy olyan tábor valósulhatott meg, amiben helye volt a rendnek, az önfeledt játéknak és az elmélyült imádságnak. Egy tábor, ami mind a szervezőket, mind a résztvevőket örömmel töltött el és mindannyiunk épülését szolgálta.

Fényképek:>>>

 

 

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .