Hálaadó tanévzárás

Templom30
Hálaadó tanévzárás | eotvosoh © 2020

2020. június 15-én, hétfőn, a tanév utolsó tanítási napján az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda hálaadó szentmiséjére gyűlhettünk össze templomunkban.
Iványi László atya ünnepi gondolataival köszöntötte az intézmény pedagógusait és évfolyamonként két diákot, akik – a járványügyi rendelkezésekre tekintettel - osztályaikat képviselték. Az ünnepi beszédben László atya – egy kedves képpel – vonatúthoz hasonlította az életünket, amelynek egy fontos állomása a mai hálaadó szentmise. S ahogyan egy sínpályán is lehetnek akadályok, úgy ebben a tanévben is a vártnál nagyobb nehézséggel kellett szembenéznünk. Gyermekek, szülők és pedagógusok számára egyaránt nagy próbatételnek bizonyultak a tanév utolsó hónapjai, ám László atya arra bíztatott, hogy hálával gondoljunk vissza erre az időszakra is, hiszen ezen az akadályon – Isten kegyelmével – sikeresen túljutottunk.
Szeretettel hívta fel a gyermekek figyelmét, hogy ne feledkezzenek meg nyáron sem az imáról, és akár itthon, akár nyaralásuk alatt éljenek gyakran a szentmiselátogatás lehetőségével, hiszen Jézus nyáron is mellettünk marad, vigyáz ránk és a templomba is hív, vár és visszavár!

 

Nagyné Arany Brigittahitoktató