Geocaching a Mikolay kertben

Geocaching a Mikolay kertben-2017

     Egy igazi természetbarát életében legalább egyszer kipróbálja a geocaching-et. Örökre szóló élmény, hiszen a kincskeresők ősi szenvedélye valamennyiünkben ott él. Ennek az érzésnek tanulóinkba való átörökítése volt a célja annak a szakköri foglalkozásnak, melynek során szakkörös gyermekeink megismerkedhettek a geocaching szabadidős tevékenységrendszerével.

Mi is az a geocaching?
     A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit. Ezeket az adatokat feltölti a geocaching.hu oldalra, majd más játékosok letöltik azokat GPS készülékükre, és megkeresik a rejtekhelyet.(forrás: http://www.geocaching.hu/)

     Az Orosháziak méltán ismert és kedvelt helye a Mikolay kert, mely több évtizede ad otthon különféle kezdeményezéseknek és rendezvényeknek. A közeg nyugodt hangulata és miliője kiválóan alkalmas, termések gyűjtésére, növények vizsgálatára, és mint utóbb kiderült tökéletes rejtekhelyet nyújt Orosháza egyik geoládájának is. Tanulóink még GPS segítségéve is több mint 30 percig bolyongtak a fák között mire egyikük rátalált a keresett "zsákmányra". A gyerekek önfeledt jókedvvel fürkészték a láda tartalmát.
Majd egy a közösen megfogalmazott üzenettel visszahelyezték azt a 4 éve tökéletes biztonságot nyújtó rejtekhelyére.
A szakköri foglalkozás ismét új ismeretekkel és élményekkel gazdagodva zárult, melyet mi sem bizonyíthatna jobban annál, hogy a tanulók hazafelé úton célként tűzték az idei tanévben Orosháza további 4 geoládájának felfedezését!

Tóth Sándortanító, szakkör vezető

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .