Egy pap életében az első fontos "mérföldkő" az ezüstmise, ami  negyedszázados szolgálatot jelent. Ahogy a házasságban élők ünnepelni szokták a házasságuk jeles fordulóit, úgy ezt teszik az egyház papjai is. Az ezüstmise hálaadás Istennek az elmúlt 25 lelkipásztori év kegyelméért és találkozás a hívekkel.

Dr. Laurinyecz Mihály kanonok úr június 22-én, szombaton ünnepelte pappá szentelésének 25. évfordulóját az orosházi katolikus templomban. Meghitt, szép szentmisének lehettek részesei a helybéliek és a környékbeli településekről, plébániákról érkező vendégek.  


„Új eget és új földet láttam…

Isten letöröl szemünkről

minden könnyet”


Mihály atya ezeket a szavakat választotta ezüstmiséjének jelmondatául, amelyet egy kis szentképre írva minden jelenlévőhöz eljutatott.

A szentbeszédet Szigeti Antal, a békéscsabai társszékesegyház plébánosa, Mihály atya nagybátyja tartotta. Az ünnepélyes szentmise után a szeretetteljes köszöntők következtek. Az egyházmegye, az egyházközség, a városvezetés és a társegyházak ünnepi gondolatai után műsorral is kedveskedtek az ünnepeltnek. Az óvodások és az iskolások versei mellett három énekkar produkciója is emelte az ünnep fényét. A plébános úr boldog mosollyal fogadta a kedves szavakat és a szép ajándékokat.

A templomi ünnepség után az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda sportcsarnokában az atya látta vendégül az egybegyűlteket. A finom ételekkel megrakott asztalok mellett kötetlenül folyt tovább az ünnepség, hiszen ez a nap a baráti kapcsolatok megerősítéséről és újak építéséről is szólt.


Ezüstmise

vissza