Éremeső a Megyei Diákolimpián

Ügyességi Csapatbajnokság Megyei Diákolimpia Döntő

Három ezüst- és egy bronzérmet szereztek iskolánk tanulói a szeptember 27-én Békéscsabán sorra kerülő Ügyességi Csapatbajnokság Megyei Diákolimpia Döntőjén, ahová összesen 24 diákunk utazott el! Ebben a versenyrendszerben versenyszámonként 5-5 lány- illetve fiú alkot egy-egy csapatot és a legjobb négy tanuló eredményének átlaga adja a csapat végleges teljesítményét. Tanulóink, elsősorban a kézilabda egyesületekben zajló szakmai munka eredményességének köszönhetően kislabda hajításban jeleskedtek, hiszen mindkét nemben ezüstérmet szereztünk. A lányok csapatában Gabnai Alexandra, Ravasz Klaudia, Horváth Dorisz, Buczku Bonita és Szenteczki Lili kapott helyet, átlaguk 47,93m volt, ami igencsak reményt keltő teljesítmény az országos döntőbe való meghívást illetően! A fiúknál Lukács Jenő, Jónás Bence, Jónás Balázs, Bordás István és Fekete Bence alkották a csapatot, a teljesítményük 54,43m volt. Harmadik ezüstérmünket a lány súlylökő csapatunk szerezte 7,94m átlaggal, teljesítményük értékét növeli, hogy mindössze két hete ismerkedtek meg ezzel a szakággal. Sorrendben a legjobb teljesítményeket Kiss Katalin, Gabnai Alexandra, Ravasz Klaudia, Horváth Dorisz és Buczku Bonita érték el. Rendkívül izgalmasra sikerült a 10x200 m-es váltófutás, ahol a lányok és a fiúk folyamatosan váltva egymást egy-egy félkört teljesítettek. A táv felénél a jelenlévők nagy csodálatára iskolánk csapata az erősebbik futamban kapva besorolást is vezetett, végül is a nagyobb versenyzői rutinnal rendelkező békéscsabai és gyulai sportiskolák elébünk jöttek, de így is csodálatos bronzéremmel gazdagítottuk éremkollekciónkat! Csapattagok voltak: Kiss Katalin, Mihalik Vincent, Ravasz Klaudia, Jónás Balázs, Forrás Réka, Gulyás-Szabó István, Czinkota Kármen, Bordás István, Ádász Kata és Jónás Bence, időeredményük 4:50,6 perc volt. Mindkét távol- és magasugró számban csapataink pontszerző helyeken végeztek, a fiú súlylökésben szintén. Az egész versenynapon tanulóink az elért teljesítményükön kívül, hozzáállásukban, egymásért való segítőkészségben, valamint magatartásukban és sportemberi erényeket is megvillantva jelesre vizsgáztak, melyekkel kivívták a jelenlévők szimpátiáját!

Tanulóinkat a testnevelés munkaközösség tagjai készítették fel, arra az alapra rádolgozva, amely a szakosztályokban zajlik a különböző sportágakban. Következő versenyünk a Duatlon Megyei Diákolimpia lesz, melyre október 3-án Gyulán kerül sor.

Fényképek >>>

Vaszkán Gáborsportiskola vezető

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .