Eötvös Sport- és egészségnap

Eötvös Sport- és egészségnap 2015

2015. szeptember 25-én került megrendezésre az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvodában a Sport- és egészségnap, melyen az intézmény minden tanulója részt vett.
Az egészséges életmódé volt a főszerep, hiszen az első és második órában egészséges táplálkozással és napirenddel foglalkoztak a diákok osztályfőnökeik irányításával. Ennek jegyében filmeket vetítettek, szebbnél szebb képeket rajzoltak és plakátokat készítettek. Munkáik mottója: "Élj egészségesen!". Az elkészült művekből kiállítást is rendeztek.
A harmadik órában az iskola diákjai egy közös testnevelésórán vettek részt a sportcsarnokban, melyet a megnyitó után egy jó hangulatú zenés gimnasztikával kezdtek el. Együtt tornázott az iskola apraja-nagyja. A bemelegítés közös futással folytatódott az udvaron, a rekortán pályán. Az idő, bár kicsit hűvösre és szomorkásra fordult, mégsem vette kedvét egy résztvevőnek sem. Majd korcsoportonként külön váltak és négy körben, forgószínpadszerűen teljesítették az egészséges életmód elengedhetetlen részét jelentő sportot, testmozgást. Az osztályok osztály-főnökeik vezetésével küzdötték le az akadályokat, melyek a következők voltak:
1. körben: 1 -2. évfolyam akadálypálya
    3 -4. évfolyam váltóverseny 45 perc
    5 -6. évfolyam iskola körüli futás
    7 -8. évfolyam labdarúgás
2. körben: 1 -2. évfolyam iskola körüli futás
     3 -4. évfolyam akadálypálya
     5 -6. évfolyam labdarúgás 45 perc
     7 -8. évfolyam váltóverseny
3. körben: 1 -2. évfolyam ebéd
     3 -4. évfolyam iskola körüli futás
     5 -6. évfolyam váltóverseny 45 perc
     7 -8. évfolyam akadálypálya
4. körben: 1 -2. évfolyam délutáni foglalkozások
     3 -4. évfolyam ebéd
     5 -6. évfolyam akadálypálya 45 perc
     7 -8. évfolyam iskola körüli futás

Az osztályok közötti focimeccsekre és a váltóversenyre előzetesen adták le a nevezéseket a csapatok. A jó hangulatú mérkőzéseket követően öröm volt látni a kipirult arcokat a nap végén. A résztvevők elégedettek voltak, hiszen ismét tettek egy lépést egészségük megőrzése érdekében.

Orosháza, 2015. szeptember 25.

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .