Egészségnap az Eötvösben

Egészségnap az Eötvösben
Egészségnap az Eötvösben 2013

„ Három dolog szükséges, hogy boldog légy:
Egészséges test, szabad lélek és tiszta szív”
(Voltaire)

Hagyományainkhoz híven 2013. november 22-én ismét megrendeztük iskolánkban az Egészségnevelési napot, melynek célja az egészségtudatos magatartásformák erősítése, bővítése. A reggeli megnyitón Dr. Laurinyecz Mihály plébános osztotta meg gondolatait az egészséggel kapcsolatban, majd a rajzpályázat értékelése következett. Irodalmi színpadunk tolmácsolásában napi témánkról szóló összeállítást hallhattunk, majd a Re-Dance tánccsoport műsora következett. A délelőtt során az alsós osztályok foglalták el elsőként a csarnokot, ahol akadályversenyen mérték össze ügyességüket, bátorságukat. A felső tagozatosok nyolc helyszínen ismerkedhettek a testápolás szabályaival, a káros szenvedélyek következményeivel, az internethasználat szabályaival, a méhek világával, az elsősegélynyújtás legfontosabb alapismereteivel, a szelektív hulladékgyűjtés előnyeivel és nem utolsó sorban a szexuális élet kamaszkori elvárásaival. Mindezt neves előadók, szakemberek előadásában hallgathatták tanulóink. Az uzsonnaszünetben diákjaink egészséges ételeket fogyasztottak osztálytermeikben. Ezt követően az alsósok elméleti foglalkozásaira került sor, ahol a helyes fogápolás, táplálkozás, testápolás került középpontba. A legkisebbek az egészségről szóló mesefilmeken keresztül gyarapították ismereteiket. Egymás megajándékozásával, JÓ TULAJDONSÁG SZÍV átadásával köszöntötték egymást.
A felsősök sportversenyen, illetve akadálypályán vizsgáztak a nap során hallottakból. A délelőtt a Sportinduló éneklésével zárult.

Fényképek: >>>

 

Holecska Mirjamtanárnő

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .