Egészségnap 2016

Egészségnap 2016. november 25.
(Egészségnap 2016. november 25.)

“Életerőnket nem őrizhetjük meg tiszta levegő, tiszta víz, egészséges táplálék és tiszta gondolatok nélkül.”

(Gandhi)

Minden év novemberében egészségünk védelmére hívjuk fel játékos formában a gyerekek figyelmét az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvodában. Az idei rendezvényen, november 25-én számos, az egészségmegőrzéshez kacsolódó programmal készültek az iskola pedagógusai és a meghívott előadók. A nap kiemelt témája az egészséges táplálkozás, a mozgás és a sport volt. A megnyitón Dr Kováts Anikó doktornő bevezető gondolatai után Pierre de Coubertin: Óda a sporthoz c. versét adták elő iskolánk tanulói. A szerző nevéhez fűződik az újkori olimpiai játékok életre hívása. Körünkben köszönthettük az 1980-as moszkvai ötkarikás játékok olimpiai bajnokát, Növényi Norbertet.  Majd ízelítőt láthattunk a küzdősportok világából, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub és az Orosházi Judo SE sportolói mutatkoztak be nagy sikerrel. Az előzetes feladatok jutalmazása után egy közös mozgással zárult a megnyitó Szabó Krisztina zumba oktató irányításával. A gyerekek kreatív ételkompozícióit és rajzait az aulában mindenki megtekinthette. A megnyitó után játékos akadályverseny következett, majd minden korosztálynak megfelelő, változatos témájú beszélgetés, játék, előadás várta a gyerekeket a meghívott vendégekkel. Szó volt a sport személyiségformáló szerepéről, a stressz oldásának gyakorlatáról, az elsősegélynyújtás szabályairól, az egészséges táplálkozásról.  Megismerhették a gyógyteákat, a gyógynövényeket, melyeket meg is kóstolhattak a gyerekek. Hallottak a személyi higiénia fontosságáról, a megfelelő bőrápolásról. Az Internet veszélyeire is felhívták figyelmüket. A nap során számos finom és egészséges ételt kóstolhattak meg. A felsős tanulók végezetül egy akadálypályán számot is adhattak tudásukról és ügyességükről. Eredményhirdetéssel és a Sportinduló eléneklésével zárult a rendezvény.
A programok megvalósításában segített Dr Kováts Anikó, Óvári Judit védőnő, Fülöp Anikó kozmetikus, Baranyai Erika Piros természetgyógyász, dr. Kisházi Zsuzsanna pszichológus, Kis Rozália rendőr főhadnagy, Növényi Norbert olimpiai bajnok, Patyi Gábor és Jeszenszky P. László edzők és tanítványaik. Számíthattunk Debreczenyi-Gombkötő Erikára és tanítványaira a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiumából, akik tanulmányaikat gyakorló ápolói képzésen végzik.

"A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze."

(Szent-Györgyi Albert)

Fényképek >>>

Dr. Blahóné Gali Erzsébettanárnő

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .