Egészségnap 2015.

Egészségnap 2015.

„Mindannyian mások vagyunk.”

Iskolánkban az idén is megrendeztük az Egészségnapot, melyre november 27-én délelőtt került sor. Számos, az egészségmegőrzéshez kacsolódó programmal készültünk meghívott előadóinkkal együtt. A napot Dr. Kováts Anikó iskolaorvos nyitotta meg.
Napi mottónk: „ Élj egészségesen!”
Bródy János Mindannyian mások vagyunk című versét szavalták, majd Halász Judit dalát jelelve énekelték tanulóink. Hack János arról beszélt, hogy a vakvezető kutyák milyen nagy segítséget nyújtanak a mindennapi életben a látássérült embereknek. Tüttő kutyával egy kis bemutatót is tartott. Az előzetes feladatok eredményhirdetése után Rétes Edina táncpedagógus, iskolánk volt diákja és táncosai szerepeltek, majd megmozgatták a gyerekeket, fergeteges hangulatot teremtve. A megnyitó után játékos akadályversenyen vehettünk részt, majd minden korosztálynak megfelelő, változatos témájú beszélgetések, játékok, előadások várták a gyerekeket meghívott vendégeinknél. Óvári Judit védőnő és Dr. Kováts Anikó a serdülőkor problémáiról, Varga Lászlóné tanárnő az elsősegélynyújtásról, Kis Rozália rendőr főhadnagy a szenvedélybetegségekről, Krnács András egyetemi tanár, informatikus a biztonságos internetről tartott tájékoztatást. Fülöp Anikó kozmetikus a kamaszkori bőrproblémákról, Baranyai Erika Piros természetgyógyász a gyógynövényekről, Dr. Kisházi Zsuzsanna pszichológus az önismeret fontosságáról, Ács Petra gyógypedagógus a kutyák terápiás szerepéről beszélt. Hack János elmondta, hogyan lehet boldogan élni látássérülten is. Misák Darinka a Vadvirág Esély Klubot és az oda járó fiatalok életét mutatta be. A kicsiket a Táncsics Mihály Gimnázium diákjai foglalkoztatták, akik már harmadik éve látogatnak el az iskolánkba Gabnai Edit tanárnő vezetésével. A felső tagozatosokat Debreczenyi-Gombkötő Erika tanárnő és tanítványai a Tisza Kálmán Szakképző Iskolából tájékoztatták többek között arról, hogy mi a teendő a háztartási balesetek esetén, mit kell tartalmaznia egy házi patikának. A nap során az osztályok osztályfőnökeikkel együtt egészséges ételeket készítettek és az egészséges életmódról beszélgettek. Délben került sor az eredményhirdetésre, majd a sportinduló közös éneklése zárta a rendezvényt.

Fényképek >>>

Dr. Blahóné Gali Erzsébettanárnő

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .