Diákolimpia országos döntő

atlétika_csapat

2014. május 27-én kezdődtek meg az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda számára az atlétika diákolimpia országos döntői. Kedden, a közel 40 fokos melegben a III. és IV. kcs-os egyéni pályabajnokság résztvevőinek szurkolhattunk. A megyei eredmények alapján Bajkán Laura, Szepesi Kitti, Druga Richárd az elért 1. helyezéssel, Kiss Annamária, Miklós Molli, Palócz Richárd, Nagy Zsolt pedig az országos meghívási szint teljesítésével harcolta ki a továbbjutást, így az iskola 7 fővel vett részt a versenyen.
Egyéni csúcsukat megdöntve kerültek pontszerző helyre a következő tanulók:
Druga Richárd 8.b- magasugrás 4. hely (174 cm-rel)
Szepesi Kitti 8.b- súlylökés 6. hely (10,85 m-rel)
Bajkán Laura 6.b- kislabdahajítás- 4. hely (51,12 m-rel)
A középmezőnyben végzett Kiss Annamária és Miklós Molli, 7.b osztályos tanulók kislabdahajításban, Nagy Zsolt, a 6.b osztályból 60 m-es futásban és Palócz Richárd, 6.a osztályos induló  600 m-es futásban.
Az országos versenyek sora május 28-án a II.kcs-os  fiú csapat küzdelmével folytatódott a budapesti Puskás Ferenc Stadionban. A megyei 2. hely magas pontszáma alapján a gyerekek meghívást kaptak az ország legjobb atléta csapatai közé. Szoros pontverseny után a fiúk a 23 csapatból az előkelő 6. helyen végeztek.
A csapat tagjai: Szűcs Balázs, Mihalik Vincent, Borbély Levente, Furka Zsombor, Bordás István és Palócz Dániel.
Május 30-án lezárult az országos diákolimpiai versenyek sora és az atlétika sportágban újabb kiemelkedő eredmény született. Előzménye a május 13-án a lezajlott IV. kcs-os összetett ötpróba verseny volt, ahol Szepesi Kitti, 8.b osztályos tanuló a dobogó tetejére állva megszerezte a megyei bajnoki címet, mellyel kiérdemelte az országos versenyen való  részvételt és a pontszerző 7. helyen végzett a mintegy 150 induló közül.
A sportolókat Marosvölgyiné Rideg Ágnes és Földesi Róbert testnevelők készítették fel.

Fényképek: >>>

 

Marosvölgyiné Rideg Ágnestanárnő
Földesi Róberttestnevelő

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .