Daruvonulás a természetjárókkal

Daruvonulás a természetjárókkal 2017
Daruvonulás a természetjárókkal 2017

A Kardoskúti daruvonulás minden év novemberének egy páratlan természeti csodája. A természetjáró szakkör tagjai nagyon szeretik az ilyen vagy ehhez hasonló természeti csodákat, ezért november 18- án (szombaton) meg is látogatták azt.
A szakkör alsós és felsős tagjai közösen különjáratú busszal Hocz Kornélia és Tóth Sándor pedagógusok kíséretében látogattak a Kardoskút - Sóstói telep bejárója mellett található nádfedeles magasleshez. A gyerekek természetvédelmi őr vezetése mellett gyönyörködhettek a daruhúzásban. A természetvédelmi őr rengeteg hasznos információval látta el a tanulókat a madarak elterjedésével, megjelenésével, életmódjával és szaporodásával kapcsolatban. Többek között azt is megtudhattuk, hogy a megszokottnál idén jelentősen kevesebb daru tartózkodik a tavon, valamint, hogy a madarak nagy része Finnországból érkezett.
A kiránduláson a tanulók ismét néhány méterről találkozhattak a hatalmas szürkemarha - gulyával és megtekinthették a rackajuhokat is!
A séta az esteledő pusztában pedig meglehetősen magasztos befejezéséül szolgált ennek a hűvös de jó hangulatú délutánnak.

Fényképek >>>

Tóth Sándortanító, szakkör vezető

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .