Világra szóló

kézilabda siker

Balogh Zsolt kézilabda játékos, az Eötvös József Ált. Isk. tanulójaként alsó tagozaton labdarúgással kezdte a sportolást, majd Bajusz Józsi bácsi átcsábította a kézilabdához. A 89’-es korosztályban Kalocsán a gyerekbajnokság akkor még meghívásos országos döntőjében I. helyezést ért el az EVERY DAY csapatával, Gera Norbert edző vezetésével.

2001-től az egyesületben és az iskolában is a gyerekcsapatok edzését Papp Mihály vette át. Az első siker az Eötvös iskolában diákolimpiai III. helyezés 2002 májusában.  A diákolimpia országos döntőjébe több alkalommal bejutott iskolánkkal. Az egyesületben gyerekbajnokság, serdülő IV. helyezés, megszámlálhatatlan kupagyőzelem, legjobb játékos díj jelezte, hogy nagy tehetség bontogatja szárnyait.  Középiskolában diákolimpiai bajnok, és világjátékokon képviselte a Táncsics gimnáziumot.

2006-ban az év ifi játékosa, 2008-ban az év junior játékosa Magyarországon. Valamennyi korosztályos válogatottnak tagja volt, többször képviselte hazánkat világversenyeken.

A budapesti PLER-ből Magdeburgba vezetett az útja, jelenleg a PICK Szeged csapatát erősíti évek óta. Többször volt Magyar Kupa II. helyezett és Magyar Bajnoki II. helyezett.

Legnagyobb sikerét 2014. május 18-án Berlinben érte el, ahol a PICK Szeged csapatával megnyerte az EHF kupát.


Osztálytársaid, tanáraid, edzőid nagyon büszkék RÁD és sérülésmentes, sikeres további sportkarriert kívánnak NEKED!


                                


   Papp Mihály

Pappné Horváth Zsuzsanna

nyitólap