Az óvodai beiratkozásról

eotvos-jozsef-katolikus-ovoda
Eötvös József Katolikus Óvoda

A 3-6 éves korban realizált befektetések térülnek meg a legnagyobb arányban a gyermekek fejlődésében. A gyermekek az óvodai közösségben szocializálódnak a leggördülékenyebben. Itt tanulják meg a türelmet, az alkalmazkodást, a felnőttek iránti, az egymás iránti, tiszteletet, szeretetet, az életkoruknak megfelelő kommunikációt. Megtapasztalják a közösségért végzett munka örömét.
A keresztény értékrend, a hazaszeretet, a hazafiság szelleme is beivódik a gondolataikba.  A magyar nyelv tisztelete, és helyes használata mellett megismerkedhetnek más népek anyanyelvével is.
A napirend, a szokásrendszer begyakorlása, rögzülése alap, a további közösségi élethez, az egészséges életmódhoz.
Katolikus Óvodánk a Játszóházakkal – 2015. február 21 – március 21 -,
a Nyitott napokkal  - 2015. április - betekintést enged az érdeklődő szülőknek a mindennapjainkba. Megtapasztalhatják intézményünk családias, gyermek centrikus légkörét. Megismerkedhetnek az óvoda magas színvonalú, pedagógiai tevékenységével. Párbeszédet folytathatnak a magasan kvalifikált pedagógusokkal, technikai dolgozókkal.
A kisgyermekek kipróbálhatják az értékes mozgásfejlesztő eszközöket a tornatermünkben. Megtekinthetik só szobánkat, ahol az óvodások erősíthetik immunrendszerüket a téli hónapok folyamán. Gondozott, értékes növényekkel, árnyas fákkal, fa játékokkal rendelkező udvarunk önfeledt játékra ad lehetőséget a mozgásigény kielégítéséhez.
Az iskolára való felkészülést szolgálja az értelmi képességeket fejlesztő játékok tárháza is. Fontos ez, hiszen iskolánknak is az, az egyetlen célja, mint óvodánknak:

„Testi-lelki egészségben megtartani,eredményesen nevelni oktatni minden ránk bízott gyermeket.”

Orosháza, 2015. Március 20.

Testi-lelki egészségben megtartani,eredményesen nevelni oktatni minden ránk bízott gyermeket.
Zolván Editóvodavezető

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .