Aranyérem

a Sport XXI. regionális mezei futóversenyen

EotvosOh_Sport XXI. regionális mezei futóverseny_20171022_0004
Sport XXI. regionális mezei futóverseny | eotvosoh © 2017

Pósteleken, festői környezetben került megrendezésre a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával, a Magyar Atlétikai Szövetség szervezésében a Sport XXI Program Délkelet-Magyarország régió mezei futóversenye, amelyet a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club szervezői csapata bonyolított le. A gyönyörű napsütésben sorra kerülő versenyen összesen 209 gyerek teljesítette a távot, ami nagy előrelépés az előző évi 175 indulóhoz képest, különösen annak fényében, hogy régiónk két megyésre szűkült! A versenyre a legnagyobb létszámban a rendező club helyi bázisiskoláiból érkeztek gyerekek, de nagyon sokan jöttek a vidéki bázisként működő Orosházáról is, valamint Hódmezővásárhelyről, Gyuláról, Békésről, Kevermesről és Domaszékről is.

A legkisebb korosztálynak, az U 9-nek megrendezett egyéni versenyen 1000 m-t kellett teljesíteni, itt összesen 56-an álltak rajthoz. A mezőnyben nagyszerű futást bemutatva ezüstérmes pozícióban Szabó Máté, míg bronzérmesben Csányi Áron érkezett meg iskolánkból!

Az U 11-eseknél összesen 87-en álltak rajthoz az 1500 m-es távon, itt a fiúknál Pipis Zsombor fantasztikus küzdelmet bemutatva hajszállal bizonyult jobbnak Fekécs Ákosnál. Az új tanévtől a programhoz csatlakozó iskolánk 69 ponttal második versenyén is magabiztosan győzött a 138 pontos HÓDIÁK és Gyula Implom előtt, amely 198 pontot gyűjtött. Győztes csapatunk tagjai voltak (zárójelben az egyéni helyezéseik): Vaszkán Milán (2.), Pipis Zsombor (3.), Fekécs Ákos (4.), Kozák Gábor (5.), Karsai Patrik (8.), Hevesei Bence (10.), Somogyi Szabolcs (16.) és Szabó Dávid (20.).

Az U 13-asoknál 66-an érkeztek meg a célba a 2000 m megtételét követően. Sérülésektől megtizedelt csapatunk becsülettel helytállt, hiszen 239 pontot teljesítve mindössze 11 ponttal szorult le a dobogóról, ami megsüvegelendő teljesítménynek számít! Csapattagok voltak: Karsai Alexander (8.), Prozlik Titanilla (21.), Vaszkán Bence (29.), Gábor Kata (31.), Csányi Réka (34.), Székács Virág (35.), Ficzere Alexandra (38.) és Horváth Dominik (42.).

Az egyéni- és dobogós helyezett versenyzők éremdíjazásban részesültek. Az élő műsorvezetéssel követett versenyen a legjobban talán Urbanik Sándor négyszeres olimpikon foglalta össze a látottakat, nevezetesen azt, hogy azért nagyon boldog, mert bármerre néz, mindenhol csak mosolygó gyerekeket lát! Az idei év szabadtéri versenyei ezzel véget értek, a program utolsó megmérettetésére decemberben Orosházán kerül sor a terematlétika formájában.

Tanulóinkat Vaszkán Gábor és Almási Gyula testnevelő tanárok készítették fel.

 

Fényképek >>>