Állatok világnapja az Eötvösben

Állatok világnapja
Állatok világnapja az Eötvösben 2019.10.04.

"Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának (World Animal Day) gondolata. Az október 4. pedig azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.”

(forrás:)

                A korábbi tanévhez hasonlóan intézményünkben is ismét megrendezésre került  az állatok világnapja. A nap folyamán alsós tanulóink több izgalmas programon vehettek részt.  Ezen a napon mindenki állatos ruhába öltözött, illetve állatos kiegészítőt viselt.  A tanulók behozhatták házi kedvenceiket és be is mutathatták azokat társaiknak. Minden osztály készített egy állatvédelemmel kapcsolatos plakátot. Környezet óra keretében különleges állatfajokról szóló dokumentumfilmeket is megtekinthettünk.  A várva várt kutyamenhely látogatása sajnos a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt, azonban a nap fénypontjaként az iskola aulájában Árgyelánné Dr. Kishonti Fanni állatorvos egy izgalmas, interaktív előadást tartott a gyerekeknek. Az előadás témája a felelősségteljes állattartás volt.

Élményekben és programokban gazdag napon vehettünk részt.

Köszönet minden közreműködőnek!

Fényképek:>>>

 

Tóth Sándortanító, szervező

 

Legyél te az első, aki hozzászól

Hozzászólás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .