Projekttalálkozó Orosházán

2012. május 13-17 között Magyarországon tartottuk a Comenius iskolai együttműködések második projekttalálkozóját, melyre 12 pedagógus érkezett a finn-, olasz- és spanyol partneriskolákból.

A tanév második félévében a projekt témája a víz és a vízzel kapcsolatos környezetvédelem volt. Tanulóink egy általuk készített tájékoztató füzetben bemutatták a gyopárosi-tavat, órákon beszélgettek a víz takarékos felhasználásáról környezetükben, két alkalommal megvizsgálták a gyopárosi-tó vizének tisztaságát. A vízvizsgálat eredményeit a projekttalálkozón cseréltük ki a partneriskolák adataival. Egy posztert is készítettünk, melyen bemutattuk Magyarország jellegzetes vízi és vízparti élővilágát.

A programok is a víz téma köré csoportosultak. A delegációk tagjai Budapesten hajókáztak a Dunán, Szegeden megnézték a Tiszát, a Fogadalmi Templomot és az Árvizi emlékművet, sétáltak a gyopárosi-tó partján és fürödtek Gyopárosfürdőn.

A vendégek tiszteletére ünnepi műsort adtak iskolánk diákjai, melyen a Kaláris Néptánccsoport mellett az iskola jelenlegi és volt tanítványai szerepeltek. Ezután óralátogatásokon, projektmegbeszélésen vettek részt, beszélgettek a tanulókkal. Megismerték a magyar oktatási rendszert, tájékoztattuk őket az iskolánkban folyó munkáról, és ellátogattunk óvodánkba is.

A találkozót a Gellértegyházán szervezett közös tantestületi vacsora és táncház zárta le.


II. projekttalálkozó Magyarországon

II. projekttalálkozó Magyarországon vissza