Szónokoltak az Eötvösben…

Szent Gellért Szónoklatmondó Verseny 2015

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda „Tehetséges Tanulókért Alapítványa” tizenkettedik alkalommal rendezte meg 2015. november 13-án a Szent Gellért Szónoklatmondó Versenyt. A rendezvény célja a szép magyar beszéd, a kommunikációs kultúra fejlesztése, a történelem- és irodalomismeret elmélyítése, szélesítése és a tehetséggondozás.
A versenyen 11 általános iskola 23 diákja állt a pulpitus mögé, hogy meggyőző beszédét bemutassa. A résztvevőknek egy kötelező és egy szabadon választott szónoklatot kellett előadniuk. A kötelező szöveget az iskola szellemiségének megfelelően a Bibliából, a Római levélből választották. Majd a tanulóknak egy szabadon választott XX. század végi /XXI. század eleji szónoki beszédet kellett előadniuk, melynek témája a béke megőrzése volt.
A szervezést és lebonyolítást az önkormányzat civil szervezetek számára kiírt pályázatán nyert támogatás segítette.

A verseny eredménye:
I. helyezett: Berei Béla 8.o. (Kertvárosi Katolikus Általános Iskola Hódmezővásárhely, felkészítő tanára: Daridáné Papp Erika)

II. helyezett: Annus Roland 8.o. (Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola, Csanádapáca, felkészítő tanára: Szokodi László)

II. helyezett: Polgár Dávid 7.a (Vörösmarty Mihály Általános Iskola Orosháza, felkészítő tanára: Aminné Móricz Márta)

III. helyezett: Bárdi Levente 7.a (Vörösmarty Mihály Általános Iskola Orosháza, felkészítő tanára: Aminné Móricz Márta)

III. helyezett: Madarász Laura 7.o. (Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Orosháza, felkészítő tanára: Jenei Mária)

III. helyezett: Kovács Bence 8.o. (Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda Pusztaföldvár, felkészítő tanára: Nagy Attiláné)

Fényképek >>>

Holecska Mirjamtanárnő

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*