Világra szóló kézilabda siker

Balogh-Zsolt
(Balogh-Zsolt, szeged.hu)

Balogh Zsolt kézilabda játékos, az Eötvös József Ált. Isk. tanulójaként alsó tagozaton labdarúgással kezdte a sportolást, majd Bajusz Józsi bácsi átcsábította a kézilabdához. A 89’-es korosztályban Kalocsán a gyerekbajnokság akkor még meghívásos országos döntőjében I. helyezést ért el az EVERY DAY csapatával, Gera Norbert edző vezetésével.
2001-től az egyesületben és az iskolában is a gyerekcsapatok edzését Papp Mihály vette át. Az első siker az Eötvös iskolában diákolimpiai III. helyezés 2002. májusában.  A diákolimpia országos döntőjébe több alkalommal bejutott iskolánkkal. Az egyesületben gyerekbajnokság, serdülő IV. helyezés, megszámlálhatatlan kupagyőzelem, legjobb játékos díj jelezte, hogy nagy tehetség bontogatja szárnyait.  Középiskolában diákolimpiai bajnok, és világjátékokon képviselte a Táncsics gimnáziumot.
2006-ban az év ifi játékosa, 2008-ban az év junior játékosa Magyarországon. Valamennyi korosztályos válogatottnak tagja volt, többször képviselte hazánkat világversenyeken.
A budapesti PLER-ből Magdeburgba vezetett az útja, jelenleg a PICK Szeged csapatát erősíti évek óta. Többször volt Magyar Kupa II. helyezett és Magyar Bajnoki II. helyezett.
Legnagyobb sikerét 2014. május 18-án Berlinben érte el, ahol a PICK Szeged csapatával megnyerte az EHF kupát.

Osztálytársaid, tanáraid, edzőid nagyon büszkék RÁD és sérülésmentes, sikeres további sportkarriert kívánnak NEKED!

 

Papp Mihálytanár
Pappné Horváth Zsuzsannatanító

Nyomtassa ki ezt a bejegyzést

Légy te az első hozzászóló

Hozzászólás írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*